Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Robbanás a szentpétervári metróban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2017. április 3. 14:44

Robbanás történt a szentpétervári metró két különböző állomásán április 3-án, hétfőn, az első adatok szerint tízen meghaltak, többen megsérültek – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség.

Az incidens okát hivatalosan nem közölték. A Rosszija 24 hírtelevízió jelentése szerint a hatóságok a nap folyamán több alkalommal is kutattak gyanús tárgyak után, és az egyik megállót ki is ürítették.
A televízió szemtanúkra hivatkozó jelentése szerint a Szennaja Ploscsagy metrómegállóhoz több tűzoltóautó érkezett. Több metrómegállót lezártak.

* * *

Az újabb orosz híradások szerint a tíz halálos áldozat mellett mintegy félszázan sebesültek meg abban a két robbanásban, amely hétfőn történt a szentpétervári metróban.
Az incidens okát hivatalosan egyelőre nem közölték.
Az Interfax hírügynökség mindazonáltal úgy értesült, hogy legalább az egyik robbanást házi készítésű, srapnellel megtöltött pokolgép okozta.

Rosszija 24 hírtelevízió jelentése szerint a hatóságok nap folyamán több alkalommal kutattak gyanús tárgyak után, és az egyik megállót ki is üríttették.
A televízió szerint az összes szentpétervári metrómegállót lezárták.

1596030008
* * *

Fel nem robbant pokolgépet találtak a szentpétervári metró egy harmadik állomásán hétfőn, miután a földalattin robbanás történt – értesült az Interfax hírügynökség.
A fel nem robbant pokolgépet a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson találták.

* * *

Csak egy robbanás történt hétfőn a szentpétervári metróban – közölte az orosz katasztrófavédelem egyik tisztségviselője az Interfax hírügynökséggel, cáfolva a két robbanásról szóló korábbi sajtóértesüléseket.

A tisztségviselő elmondta, hogy a detonáció akkor történt, amikor a metrószerelvény a Szennaja Ploscsagy állomásról elindult a Tyehnologicseszkij Insztyitut állomás felé.

A robbanás a szerelvény harmadik kocsijában következett be, miközben a szerelvény eleje már beért az alagútba.
A robbanás nem okozott tüzet – tette hozzá.