Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Már a bajnokságra készültek

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2014. április 12. 8:56

Mezei futóversenyt rendezett az MH 54. Veszprém Radarezred a jutasi úti Honvéd Sporttelepen, április 10-én. A versenyen legjobban teljesítők képviselik majd az alakulatot az április 17-ei MH mezei futóbajnokságon, ami szintén Veszprémben lesz.

1595970309
Bene Viktória százados (képünkön jobbra) hű maradt nevéhez: győzött…

Az összesített csapatversenyben a 2. Gerincradar-mérőpont (Medina) együttese végzett az első helyen. Váltófutásban a hölgyeknél és a férfiaknál is az ezredtörzs csapata nyerte a küzdelmet, míg a
6000 méteres csapatversenyben nőknél szintén a medinai egység, férfiaknál pedig a 12. Radarszázad (Juta) győzött. A 3000 méteres csapatverseny küzdelmeiben férfiaknál szintén az ezredtörzs, hölgyeknél pedig a híradózászlóalj diadalmaskodott.

1595970309
Az élbolyban olykor igen sűrű volt a mezőny

Rátérve az egyéni eredményekre: a 3000 méteres futás 35 év alatti kategóriájában Németh Alexandra tizedes, illetve Szávai Bertalan törzsőrmester lett aranyérmes. A 35 év feletti korcsoportban Bene Viktória, valamint Fazekas Tamás századosok bizonyultak a leggyorsabbnak. Utóbbi duplázott, hiszen 6000 méteres távon sem talált legyőzőre – itt a nők versenyét Angerman Karolin tizedes nyerte. A hosszabb távon, a 35 év alattiak versenyében a nők részéről Bogos Réka szakaszvezető és Ferencz Attila őrvezető állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára.

1595970310
Stílszerűen ilyen a honvédségi „váltóbot"

A versenyen az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (MH LVIK) katonái is részt vettek. Folytatás egy hét múlva, ahol a tét nem más, mint a honvédségi futóbajnoki cím…

Fotó: Péter Gergely hadnagy és a szerző