Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Stabil pont a válságban: egyre többen jelentkeznek a honvédségbe

Szöveg: honvedelem.hu / ATV |  2009. május 2. 6:42

Egyre többen jelentkeznek katonának. A győri toborzó iroda adatai szerint az év első három hónapjában ugyanannyian érdeklődtek a szerződéses állások iránt, mint tavaly egész évben. A honvédségnél több mint 1500 betöltetlen álláshely van, köztük több száz teherautó és harcjármű vezetőt keresnek.

Elsősorban a gazdasági válság miatt nőtt a jelentkezők száma. A győri toborzó iroda pénteken Péren, a repülőmajálison népszerűsítette a katonai pályát, ezúttal több tucatnyian érdeklődtek.

Helikopter és repülőgép vezetőket is toboroztak a pénteki repülőmajálison. Mint azt Bali Tamás kiemelt főtiszt elmondta, többszörös a túljelentkezés ezen a két területen, de szükség is van az érdeklődőkre. A jelentkezők közül sokan ugyanis nem felelnek meg az egészségügyi alkalmassági vizsgán. 500 érdeklődő közül alig 15-en alkalmasak.

A győri toborzó irodában is rengeteg az érdeklődő. Fekete Róbert irodavezető az ATV Híradójában elmondta: havonta több mint négyszázan keresik fel az irodát. Az őrnagy hozzátette, az év első három hónapjában már akkora volt az ügyfélforgalmuk, mint tavaly egész évben. A repülőmajálison felállított toborzóhelyeken is több tucatnyian érdeklődtek a katonai pálya iránt. Fekete Róbert hozzátette a következő napokban dől el, hogy hányan gondolták komolyan. Hivatalosan ugyanis az irodában lehet leadni a jelentkezést.

Pilótának diplomával, nyelvismerettel jelentkezhetnek a 27 éven aluliak, a többi állásra pedig 18 és 47 év közöttieket várnak.