Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szekeres Imre fogadta a kormányzót

Szöveg: honvedelem.hu |  2009. május 2. 6:35

Szekeres Imre honvédelmi miniszter fogadta az afganisztáni Baghlan kormányzóját, Mohammad Akbar Barakzait. A magyar Tartományi Újjáépítési Csoportnak helyet adó tartomány vezetőjével folytatott megbeszélésen a miniszter kiemelte, hogy a NATO afganisztáni missziójában részt vevő magyar katonák célja, hogy stabilitást és békét teremtsenek az országban.

Mohammad Akbar Barakzai Dr. Szekeres Imre hangsúlyozta, hogy a feladat úgy hajtható végre sikeresen, ha a nemzetközi erők Afganisztán történelmi, társadalmi és kulturális hátterét is figyelembe véve „afgán megoldást" találnak a kialakult helyzet rendezésére. Ennek megfelelően nem nyugati típusú államszervezet és berendezkedés kiépítésére kell törekedni, hanem a helyi viszonyok között működőképes ország kialakítására. Az ehhez vezető úton fontos lépés lesz a nyáron tartandó választás Afganisztánban, melynek nyugodt és zökkenőmentes lebonyolításához más NATO-tagállamokhoz hasonlóan Magyarország is hozzájárul. A májusban kitelepülő 40 fős lövészszakasz feladata a szavazás biztonságának segítése lesz.

Mohammad Akbar Barakzai a találkozó során köszönetét fejezte ki a magyar katonák Baghlanban eddig végzett munkájáért. A kormányzó elmondta, a PRT-ban szolgáló katonák és az afgán erők együttműködése hatékony, mindez bizakodásra ad okot a választások rendezettségét illetően.

1595886637
1595886637

Fotók: Tóth László