Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szolnokra érkezett a vándorkiállítás

Szöveg: MH 86. SZHB | Fotó: az alakulat felvételei |  2022. június 1. 9:25

Tizedik állomására, Szolnokra érkezett „Az Altisztképzés másfél évszázada” elnevezésű vándorkiállítás május 30-án, hétfőn.

1653915175173

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis (MH 86. SZHB) Intézményi Művelődési Otthonában megtartott megnyitón dr. Koller József dandártábornok, az alakulat és a helyőrség parancsnoka méltatta a kiállítást, majd Budavári Ádám törzszászlós az alakulat vezénylőzászlósa osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel. Hangsúlyozta az altisztek Magyar Honvédségben betöltött jelentőségét és fontosságát.

A helikopterbázis parancsnoka azzal szerette volna a képzés elmúlt 150 évét elismerni, hogy egy különleges, a Magyar Honvédségben egyedülálló felajánlást tett. Azon a héten, amikor a tárlat megtekinthető Szolnokon, az alakulat egy 150 kilométeres kiképzési repülést tervez, amin a bázis azon altisztjei vehetnének részt, akik érdemeik alapján nagyban hozzájárultak az altisztképzéshez, illetve az altiszti állomány tagjaként kiváló szakmai tudásukkal öregbítik az állománykategória kiváló hírnevét.

A tárlatot Asztalos Sándor főtörzszászlós, az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központ parancsnokhelyettese mutatta be. A megnyitón jelen voltak a helyőrségben települt alakulatok, szervezetek vezetői, vezénylőzászlósai, valamint a Honvéd Kadét Programban résztvevő partneriskolák képviselői.

A kiállítás május 30. és június 3. között tekinthető meg az Intézményi Művelődési Otthonban.

Kapcsolódó cikkek