Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tatai babérok a Szondi Kupán

Szöveg: Demény Andrea hadnagy |  2009. december 16. 14:57

Idén rekordszámú versenyző nevezett a hetedik alkalommal Székesfehérváron megrendezett Szondi Katonai Közelharc és Kézitusa Bajnokságra, melyen tíz alakulat 54 versenyzője mérkőzött meg egymással a tatamin. Az egymás elleni küzdelemben valamint a fegyveres és fegyver nélküli technikai bemutatón nem csak a férfiak, de a hölgyek is indultak.

A közelharc a történelmi időkben az ellenség megsemmisítésének egyetlen módja volt, manapság azonban ezt a test-test ellen vívott harcot, csak a különleges katonai alakulatok, a missziós felkészítések, és néhány küzdőszellemű ember alkalmazza, gyakorolja.
Míg a katonai felkészítések során a katonai közelharc célja, hogy gyorsan, halkan ártalmatlanná tegyék az ellenfelet, addig az ilyen bajnokságokon kőkemény, de sportszerű katonához méltó mérkőzésen pusztakezes küzdelemben kell a versenytársat a földre kényszeríteni.

1595894726
 

A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár 10 katonája is megvívta harcát a különböző versenyszámokban, és az összesített csapateredmény szerinti első hely valamint az ezzel járó serleg büszke tulajdonosaként térhettek vissza a tatai helyőrségbe. Az egyéni, valamint összesített eredmények mellett különdíjakat is kaptak a résztvevők, és a szakmai körökben kimagasló teljesítményt jelentő legtechnikásabb versenyző címet is alakulatunk egyik katonája, Salamon László honvéd kapta.

A kis csapat felkészítését Papp Péter őrmester és az alakulatnál dolgozó Szerencse László közalkalmazott, judo edző koordinálta, munkájuk eredménye, pedig a tatai lövészdandár büszkesége.

1595894726
 

Fotó: szerző, archív és szondikupa.gportal.hu