Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Testközelből” a Szakképző Iskola napi élete

Szöveg: Papp Nikolett |  2009. november 30. 11:46

A 2010/2011. oktatási év előkészítésének jegyében a MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola nyílt napot tartott november 27-én. A katonai, azon belül a tiszthelyettesi pálya iránt érdeklődő fiatalok számának növekedését jelzi, hogy az elmúlt évi nyílt nap látogatói létszámának majdnem négyszerese, összesen 259 végzős középiskolás érkezett Szentendrére.

A látogatóknak a bő fél napos program keretében lehetőségük nyílt arra, hogy a beérkezést követő regisztráció után megtekintsék a kiállított tárgyakat, fegyvereket, ismerkedjenek a környezettel. Mindezt a Dalmadi Zoltán százados vezette szentendrei katonazenekar nagy tetszést kiváltó műsora közben tehették meg.

A nyílt nap hivatalos megnyitásaként Korcsog László mk. alezredes, az iskola megbízott igazgatója köszöntötte a megjelenteket, bemutatta az iskola szervezetét, feladatrendszerét és ismertette a nyílt nap programját. Ezt követően Dr. Vartman György mk. őrnagy, az igazgató szakképzési helyettese részletes tájékoztatást adott az iskolán folyó képzés különböző formáiról, a jelentkezés feltételeiről, menetéről, a jövő hallgatóira váró követelményekről.
A program további részében 4 foglalkozási helyen forgószínpadszerűen ismerkedhettek a résztvevők az iskola napi életével, a szaktantermekben folyó munkával az oktatás-technikai és kiképzési eszközökkel.

A hallgatói század körletének megtekintésekor a látogatók a kiképzésre és a követelményekre vonatkozó kérdéseikkel bombázták az alapkiképzésen már túljutott tiszthelyettes hallgatói állományt, akik készséggel osztották meg saját tapasztalataikat a középiskolásokkal.
A szakképző iskola nyílt napi rendezvénye kiváló eleme a Magyar Honvédség toborzó tevékenységének, hiszen az érdeklődők „testközelből" ismerkedhettek annak a maximum 100 hallgatónak iskolai elfoglaltságával, akik a következő oktatási évben az MH KPTSZI nappali tiszthelyettes hallgatói lehetnek.

1595894118
1595894118