Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tesztelte tűzerejét a pakisztáni haditengerészet

Szöveg: Háború Művészete |  2010. március 17. 6:13

A pakisztáni haditengerészet fegyverrendszer teszteket hajtott végre a közelmúltban, melynek során rakétákat és torpedókat indítottak tengerészeti felderítő gépekről, hajókról és tengeralattjárókról az Arab-tengeren. A haditengerészet az indításokról adatokat, információkat nem közölt, olyannyira nem, hogy a rakéták és torpedók típusát sem árulták el.

A próbákon az új F-22P fregatt is részt vett, melyről hajók elleni rakétákat indítottak. Ezen kívül indítások történtek a pakisztáni hadtengerészet tengerészeti felderítő P-3 Orion gépeiről is, valamint tesztelték az Agosta 90B típusú tengeralattjáró fegyverrendszerét is, melyről hajók elleni rakétákat és torpedókat indítottak.

Az első F-22P típusú fregattot még 2009 júliusában vehette át a haditengerészet, a második példányt pedig 2010 januárjában. A tervek szerint 4 ilyen fregattot kívánnak hadrendbe állítani. Az építés Sanghajban történik, ahol már elkezdték a harmadik fregatt összeszerelését is, a negyedik példány viszont már Pakisztánban fog elkészülni.