Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tömeggyilkosságra készültek?

Szöveg: honvedelem.hu/MTI |  2010. február 19. 14:25

Õrizetbe vettek öt muszlim hitű amerikai katonát a dél-carolinai Fort Jacksonban, mert a gyanú szerint meg akarták mérgezni a bázis élelmiszerkészleteit, és a vizsgálat ellenük még tart – jelentette helyi idő szerint csütörtökön az amerikai CBN News. Az öt, arab fordítóként dolgozó katonát közvetlenül karácsony előtt vették őrizetbe – mondta a tévétársaság egy jól értesült, de névtelen forrásra hivatkozva.

A “Fort Jackson Five" néven emlegetett csoport kapcsolatban állhatott azzal a szintén ötfős washingtoni muszlim csoporttal, amely decemberben azért utazott Pakisztánba, hogy Afganisztánban az amerikai erők ellen harcoljon. Az amerikai fővárosból érkezett dzsihádistákat szintén karácsony előtt vették őrizetbe a pakisztáni hatóságok – hangzik a CBN híre.

A CBN News szerint az esetnek különös jelentősége van, különösen a Fort Hood-i dzsihádista ámokfutás óta.

2009. november 5-én a texasi Fort Hood-i katonai bázis készenléti központjánál Nidal Malik Hasan őrnagy, 39 éves katonaorvos, pszichiáter két pisztollyal tüzet nyitott; 13 embert (12 katonát, valamint egy civilt) ölt meg, 29 személyt pedig megsebesített.

A CBN (The Christian Broadcasting Network) tévéállomást Pat Robertson evangélikus prédikátor kezdeményezésére hozták létre. Székhelye a Virginia állambeli Portsmouth.