Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Továbbra is népszerű a Honvéd Kadét Program

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Kormány Gábor |  2023. május 26. 10:05

A velencei Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium és a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium is csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz, május 25-én.

20230525_KG_szekesfehervar_kadetprogram_011

„Az intézményünkben már régi hagyománya van a honvédelmi nevelésnek, hiszen eddig is működtettünk honvédelmi szakkört, részt vettünk hadisírgondozásban és különböző honvédelmi témájú rendezvényeken. A Honvéd Kadét Program a tanulók és a pedagógusok számára egyaránt előnyt jelent, hiszen az iskola sok területen profitál a lehetőségből” – fogalmazott Némethné Erki Tímea, a székesfehérvári iskola igazgatója. Hozzátette: az iskolában a 2024/25-ös tanévtől megjelenik a honvédelmi alapismeretek nevű tantárgy, amiből lehetőségük lesz a diákoknak emelt szintű érettségi vizsgát tenni. Ezenfelül a programban résztvevőknek további segítséget jelent a 3,5-ös tanulmányi átlag felett járó – teljesítménytől függő – ösztöndíj is.

A két intézmény – és az azokat működtető szakképzési centrumok – képviselőivel Csányi Henrik alezredes, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred megbízott parancsnoka írta alá a megállapodást.