Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új misszió, évforduló és együttműködés

Az elmúlt hét kiemelt cikkei

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. február 8. 9:28

Összeállításunkban az elmúlt hét kiemelt cikkeit olvashatják.

Közös problémák, új misszió

Magyarország kilencedikként csatlakozott a Franciaország irányításával létrejött Takuba harci kötelékhez, amely Maliban küzd a dzsihadista terrorcsoportok ellen, segítve a kormányerők műveleteit. A térség napjainkra puskaporos hordóvá vált, az övezetben jelenleg több millió menekült van, akik közül egyre többen választják a kivándorlást Európa felé. A válság és a Magyar Honvédség új missziójának hátteréről dr. Marsai Viktort, a Migrációkutató Intézet kutatási igazgatóját, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatóját kérdeztük.

A teljes cikk itt érhető el.

5. het - cikk 01

Könyvek lapjain elevenedik meg a történelem

125 évesek a Magyar Honvédség katonazenekarai, jelenlegi formájában pedig 60 éve alakult meg az MH Központi Zenekar. A neves évfordulók alkalmából két egyedülálló kiadványt mutattak be a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. A kötetekről, a katonazene történetéről, valamint a katonazenészek szerepéről Csizmadia Zsolt ezredessel, a Magyar Honvédség főkarmesterével beszélgettünk.

A teljes cikk itt érhető el.

5. het - cikk 02

Hatékony magyar-brit együttműködés

A kölcsönösség alapján támogatja egymás kiképzési céljait a Brit Királyi Légierő 99. százada, valamint az MH Pápa Bázisrepülőtér. Jelenleg is tartózkodik brit felségjelű repülőgép Pápán.

A teljes cikk itt érhető el.

5. het - cikk 03
Címkékhonvédelem