Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Varsó óv a túlzott közeledéstől

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. november 19. 12:04

Röviddel a lisszaboni NATO-csúcstalálkozó előtt Lengyelország óvott attól, hogy az észak-atlanti katonai szövetség túlságosan közeledjék Oroszországhoz. A 28 NATO-tagország állam- és kormányfői pénteken és szombaton Lisszabonban tartják csúcstalálkozójukat. Ugyanakkor és ugyanott rendezik meg az Oroszország-NATO-tanács ülését.

Bronislaw Komorowski lengyel elnök a Gazeta Wyborcza című napilap csütörtöki számában megjelent cikkében azt írta, hogy támogatja a “konstruktív kapcsolatok" fenntartását Moszkvával, ami “pozitív lehet mindkét fél biztonsága szempontjából". Azonban “az Oroszországhoz fűződő kapcsolatok nem mehetnek más kelet-európai országok biztonsági érdekeinek rovására" – figyelmeztetett.

A lengyel elnök nem fejtette ki, hogy milyen konkrét NATO-lépések nyugtalanítják.

A 28 NATO-tagország állam- és kormányfői pénteken és szombaton Lisszabonban tartják csúcstalálkozójukat. Ugyanakkor és ugyanott rendezik meg az Oroszország-NATO-tanács ülését is Dmitrij Medvegyev orosz államfő részvételével. Ezen megvitatják egyebek között Oroszország esetleges bevonását a NATO tervezett rakétavédelmi pajzsának kiépítésébe.

CímkékNATOrakéta