Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vasat a vasra

Szöveg: Juhász László szds. |  2009. július 2. 7:51

Vasúti rakodás módszertani foglalkozás került végrehajtásra az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóaljnál. A kétnapos rendezvény célja az augusztusban, Budapesten megrendezésre kerülő repülő világbajnokság, majd az Ercsiben végrehajtásra kerülő Bevetési Irány 2009 gyakorlatra való felkészülés.

A vasúti ki- és berakodásnak, a vagonírozott technikai eszközök szakszerű rögzítésének elengedhetetlen feltétele a szükséges ismeretek, a jártasság megszerzése.

A két napos foglalkozás első részében a résztvevő állomány megismerkedett a vasúti szállítás során betartandó baleset megelőzési és egyéb biztonsági előírásokkal az előkészítés folyamatával, a szállítmány szolgálati személyeivel. Gyakorlati foglalkozás keretében, az elméleti ismeretek birtokában hajtotta végre a kijelölt állomány, a szentesi vasútállomáson a technikai eszközök vasúti szerelvényre történő rakodását és rögzítését.
A feladat pontos és precíz végrehajtást igényel. Ehhez szükséges az állomány évenkénti képzése, ismereteik felelevenítése. Ez mellett nélkülözhetetlen az alegységekhez került új állomány kiképzése.

A zászlóalj felkészült a nyár végén kezdődő kihívásokra, és a jelentős számú technikai eszközével készen áll az útba indulásra.

1595888747