Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Medálátadó ünnepség Koszovóban

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. március 1. 17:49

Külszolgálatuk végéhez közeledve átvették NATO-medáljaikat az MH KFOR Kontingens 25. váltásának katonái a Novo Seló-i táborban.

2022_02_25 Medálparádé_resized_04

Az MH KFOR Kontingens 25. váltásának hamarosan véget ér a szolgálati ideje Koszovóban. A békefenntartó műveletben való részvételért, a teljesített feladataik elismeréseként ünnepélyes keretek között vették át NATO-medáljaikat a magyar katonák. Ezt a nemzetközi katonai elismerést a balkáni hadszíntéren teljesített szolgálatukért adományozzák a katonáknak.

A medálátadó ünnepségen Kajári Ferenc vezérőrnagy, a KFOR erők parancsnoka beszédében kiemelte: „önök esküjükhöz híven, kiválóan teljesítették a szolgálatot, hajtották végre feladataikat. Mint a Magyar Honvédség tábornoka, mindig büszkeséggel töltött el a magyar katonák elhivatottsága és profizmusa. Köszönöm önöknek, hogy tovább öregbítették a magyar katona, a Magyar Honvédség hírnevét”.

2022_02_25 Medálparádé_resized_06

A medálátadó ünnepséget követő napon a magyar kontingens állománygyűlésen vett részt. Varga István alezredes, a kontingens parancsnoka megköszönte a katonák áldozatos munkáját és elismeréseket adott át.