Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Öt magyar dobogós a háromnemzeti sportversenyen Koszovóban

Szöveg: Verebélyi Csilla százados | Fotó: Koncsek Barna főhadnagy |  2022. július 1. 15:28

A Kosovo Force (KFOR) parancsnokságán külszolgálatot teljesítő magyar, horvát és lengyel katonák kezdeményezésére először rendezték meg a „Three Nations’ Cup” elnevezésű versenysorozatot Koszovóban.

1PA00547

A háromnemzeti sportrendezvény során a résztvevők közös megegyezésével kiválasztott sportágakban – dartsban, pingpongban, valamint utcai kosárlabdában – mérték össze tudásukat és ügyességüket a KFOR Film City táborában, Pristinában. A többnapos rangadó legfontosabb célja a három nemzet kapcsolatának erősítése és együttműködésének elősegítése volt.

A magyarok dartsban kimagaslóan teljesítettek, ugyanis hazai versenyző állhatott fel a dobogó mindhárom fokára. Az első helyen Bakk József százados végzett, a második helyezett Sinkai Roland alezredes lett, míg a harmadik helyért járó érmet Deregi Gergő hadnagynak sikerült elhoznia. Az asztalitenisz egyéni indulói közül Sári Csaba ezredes harmadik helyezést ért el, míg a páros döntőjében dr. Kónya József százados és Vajda Dávid Péter főhadnagy ezüstérmesek lettek.

1PA00361

Az eredmények összesítésével Lengyelország 16 pontot szerzett, míg a horvát és a magyar katonák, fej-fej melletti küzdelemben végül 24-24-es döntetlen eredménnyel zártak. A kialakult pontegyenlőség miatt - a rangidős nemzeti képviselők döntése értelmében - a győztesnek járó vándorkupát ez alkalommal egyik csapat sem emelhette a magasba, a trófea a következő versenysorozat győztesére vár.

Az ünnepélyes eredményhirdetést követően a résztvevők egy közös vacsorával ünnepeltek, ahol a magyar, a horvát és a lengyel konyha jellegzetes ételeit szolgálták fel.