Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

a szerző felvételei és archív

20201113-tata-leopard interju  (2)

A „nagymacskák” után „pápamobil” is érkezik Tatára

2020. november 16. 7:19

A Leopard 2A4HU típusú harckocsik Magyarországra érkezésével olyan mértékű fegyverrendszer-váltás kezdődött a szárazföldi haderőnemnél, amelyre hosszú évtizedek óta nem volt példa. Hány lánctalpas érkezett eddig meg, hol tart az új haditechnikai eszközök beillesztése a Magyar Honvédség hadrendjébe és hogyan áll a katonák átképzése a modern harckocsikra? Egyebek mellett erről beszélgettünk Lőrincz Gábor dandártábornokkal, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnokával.

20201015-MH2TVE _nyito

„Áldozat nélkül nincs nagy cselekedet”

2020. október 20. 7:18

Ha egy katonai alakulathoz megy látogató, arra számíthat, hogy szögesdróttal magasított kerítés és zord, szürke falú épületek várják. Ezen általánosítás alól üdítő kivétel a Nyíregyházán települő MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred objektuma: kellemes, szinte már az amerikai filmekből jól ismert külvárosi környezetben, csendes kis utcában, egy óvoda szomszédságában található.

1596073818

Területvédelmi tartalékosok segítik a kadétképzést

2019. december 15. 7:39

A hazafias honvédelmi nevelés, a katonai életpálya népszerűsítése, a Magyar Honvédség társadalmi elismertségének, támogatottságának erősítése jegyében kötött együttműködési megállapodást a kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, valamint az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred.