Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

a szerző felvételei és archív

Nemes Antal (nyitó)

Születésnapi jókívánságok

2021. augusztus 13. 12:56

Emléklappal köszöntötte 95. születésnapja alkalmából Nemes Antal nyugállományú alezredest dr. Benkő Tibor és dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy. A honvédelmi miniszter és a Magyar Honvédség parancsnoka jókívánságait Gáldonyi Sándor őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti, 13. Hadkiegészítő és Toborzó Irodájának vezetője és Parádi Gyöngyi zászlós, érdekvédelmi altiszt adta át az ünnepeltnek.

rkkk_2

Hurrá nyaral(hat)unk!

2021. június 23. 8:01

Miután a járványhelyzet kedvező alakulása lehetővé tette, május 28-án újra megnyitotta kapuját a balatonakarattyai MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (MH RKKK). Piros Ottó ezredes, parancsnok honlapunknak adott interjújában elmondta: a főszezonra már most várólisták alakultak ki. Persze az elmúlt időszak a központ számára is nehéz volt.

20201113-tata-leopard interju  (2)

A „nagymacskák” után „pápamobil” is érkezik Tatára

2020. november 16. 7:19

A Leopard 2A4HU típusú harckocsik Magyarországra érkezésével olyan mértékű fegyverrendszer-váltás kezdődött a szárazföldi haderőnemnél, amelyre hosszú évtizedek óta nem volt példa. Hány lánctalpas érkezett eddig meg, hol tart az új haditechnikai eszközök beillesztése a Magyar Honvédség hadrendjébe és hogyan áll a katonák átképzése a modern harckocsikra? Egyebek mellett erről beszélgettünk Lőrincz Gábor dandártábornokkal, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnokával.

20201015-MH2TVE _nyito

„Áldozat nélkül nincs nagy cselekedet”

2020. október 20. 7:18

Ha egy katonai alakulathoz megy látogató, arra számíthat, hogy szögesdróttal magasított kerítés és zord, szürke falú épületek várják. Ezen általánosítás alól üdítő kivétel a Nyíregyházán települő MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred objektuma: kellemes, szinte már az amerikai filmekből jól ismert külvárosi környezetben, csendes kis utcában, egy óvoda szomszédságában található.

1596073818

Területvédelmi tartalékosok segítik a kadétképzést

2019. december 15. 7:39

A hazafias honvédelmi nevelés, a katonai életpálya népszerűsítése, a Magyar Honvédség társadalmi elismertségének, támogatottságának erősítése jegyében kötött együttműködési megállapodást a kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, valamint az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred.