Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonadolog

Spirit_1124_nyitó

Hősi halottaink megérdemlik a gondoskodást

2022. november 24. 16:07

Maruzs Roland alezredes volt a Spirit FM Katonadolog című műsor legújabb adásának vendége november 24-én. A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnokhelyettesét a hazai hadisírgondozásról kérdezte Vogyerák Anikó műsorvezető.

Katonadolog_1110_2

„Megpróbálunk felkészülni mindenre”

2022. november 10. 18:09

Pozderka Gábor ezredes, a Magyar Honvédség Kiberműveleti Parancsnokság parancsnokhelyettese kibervédelemről, a legfiatalabb haderőnemről beszélt a Spirit FM „Katonadolog” című műsorának vendégeként november 10-én, csütörtökön.

Katonadolog_1027 (2)

„A Lynx új dimenzióba helyezi a szárazföldi hadviselést”

2022. október 27. 21:07

Dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága szárazföldi haderőnemi szemlélője és Durgó Tamás alezredes, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnok-helyettese a lánctalpas, páncélozott, 30 milliméteres gépágyúval felszerelt gyalogsági harcjárműbe, a Lynxbe vetett reményekről, valamint a haderőfejlesztés részleteiről is beszélt a Spirit FM „Katonadolog” című műsorában, október 27-én, csütörtökön.

Szabó_alez_nyitó

„Tizenhárom évesen döntöttem úgy, hogy zenész szeretnék lenni”

2022. október 13. 19:30

Szabó Imre alezredes, a Magyar Honvédség Központi Zenekarának karmestere többek között a zenekar működéséről, a bekerülés módjáról, valamint saját életpályájáról beszélt a Spirit FM „Katonadolog” című műsorának október 13-ai, csütörtöki adásában.

Katonadolog_0929_nyitó

Növelni kell a katonák bevethetőségét!

2022. szeptember 30. 8:44

„Hazánk keleti szomszédságában háború dúl, délen pedig nagyon feszült a helyzet. Ezért növelni szeretnénk a Magyar Honvédség katonáinak bevethetőségét és minél több katonát igyekszünk a gyakorlóterekre vezényelni” – hangsúlyozta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, a Spirit FM „Katonadolog” című rádióműsorának szeptember 29-i, csütörtöki adásában.

20220901_katonadolog

„Puma egy-egy, felszállásra kész!”

2022. szeptember 1. 18:05

Kiszámítható karrier, kiemelkedő szakmai tudás – nem mellesleg pedig izgalmas, élményeket adó szolgálat: Gripen-vadászpilóták beszéltek élményeikről a Spirit FM „Katonadolog” című műsorának szeptember 1-jei, csütörtöki adásában.

archív_pilótaképzés_1

Pilótaképzésre várják a fiatalokat

2022. augusztus 18. 20:31

Dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka, dr. Bali Tamás ezredes, az alakulat parancsnokhelyettese, valamint Simon Zsolt alezredes, a szállítóhelikopter-zászlóalj megbízott parancsnoka volt a Spirit FM „Katonadolog” című műsorának vendége az augusztus 18-ai, csütörtöki adásban. A műsorban a pilótaképzésről, annak követelményeiről és folyamatáról esett szó.

katonadolog_0804_nyitó

„A katona a legjobbat reméli, de a legrosszabbra készül fel”

2022. augusztus 4. 17:56

Mi a különbség a vegyvédelem és a vegyivédelem között? Többek között erre is választ adott, valamint a Magyar Honvédségen belül a legspeciálisabb feladatkörről beszélt Miklovich János ezredes, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj parancsnoka a Spirit FM „Katonadolog” című műsorában, augusztus 4-én, csütörtökön.

ARHÍV

A harckocsinak lelke is van

2022. július 21. 16:47

„Ha valaki katona akar lenni és egy kiváló csapatban szeretné letölteni a szolgálati idejét, válasszon minket, akik a jövő technikáját kínáljuk a jelentkezőknek. Nagyon összeszokott, családias és szoros közösség a miénk, hiszen a „vasban” is együtt szolgálunk” – mondta Horváth Sándor alezredes, az MH 25. Klapka György Lövészdandár, 11. Harckocsizászlóalj parancsnoka a Spirit FM „Katonadolog” című műsorának július 21-ei adásában.

siklosi-gergely-vivas-2-1536x1025

A katonaság célt ad az embernek

2022. július 7. 18:04

„Erősebb és jobb ember lettem a Magyar Honvédségnek köszönhetően. Az alapkiképzés elvégzését követően taktikusabban, fegyelmezettebben tudtam vívni, mint korábban” - nyilatkozta Siklósi Gergely őrmester, olimpiai ezüstérmes és világbajnok párbajtőröző, az MH Sportszázad tagja a Spirit FM „Katonadolog” című műsorának július 7-ei, csütörtöki adásában.