Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

21. századi körülményeket biztosító fejlesztések

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Szováthy Kinga |  2021. december 16. 14:46

„A magyar emberek büszkék a magyar honvédekre, akik teljesítik az esküjükben foglaltakat” – mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál tett látogatása során december 16-án, csütörtökön. Lőrincz Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka az államtitkár fogadása után a szervezet új épületeit és fejlesztéseit is bemutatta.

Magyar-PÁT_ur_latogatasa_Tatan_ (7)

A tatai dandárnál folyamatban lévő korszerűsítésekről, valamint a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beérkező új technikai eszközökről szólva Németh Szilárd érdeklődésünkre elmondta: „már négy csarnok áll rendelkezésre az új beszerzésű eszközök - a Leopárd harckocsik, PzH 2000-es típusú, önjáró lövegek és a Gidrán páncélozott harcjárművek – számára. Mellette épül a világ legmodernebb szimulációs központja is, ahol a dandár katonái gyakorolhatnak majd. Az elkészült, Kolozsvári György posztumusz hadnagy nevét viselő modern sportcsarnokban a honvédek fel tudnak készülni azokra a feladatokra és új kihívásokra, amelyeket - többek között - az illegális migráció is jelent” - hangsúlyozta a miniszterhelyettes.

Magyar-PÁT_ur_latogatasa_Tatan_ (16)

A Magyar Honvédség elmúlt évét értékelve a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a katonák elengedhetetlen munkát végeznek a járvány elleni védekezés, a határvédelem és a missziós szerepvállalások során. „Amit a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programban meghatároztunk, az kezd beérni” – mutatott rá. Németh Szilárd az országjárása során tapasztalt, honvédségről szóló véleményeket tolmácsolva hangsúlyozta: „a magyar emberek büszkék a magyar honvédekre, akik teljesítik az esküjükben foglaltakat”. Az államtitkár természetesen nem érkezett üres kézzel: a karácsonyi ünnepek közeledtére való tekintettel több doboz szaloncukrot is átadott a dandár katonáinak.