Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ahol az edzettség élet-halál kérdése lehet

Szöveg: Demény Andrea hdgy. |  2010. március 2. 14:06

Itt a tavasz, elmúltak a fagyok, és a nap is meg-megmutatja magát az évszak első napjaiban. A jó idő meghozta a kedvet a sportélethez, melynek egyértelmű bizonyítéka a gyarapodó, mozgáshoz kedvet érző katonák megjelenése a MH 25. Klapka György Lövészdandár sportpályáján.

A rendszeres mozgás, a sport mindannyiunknak fontos, de van olyan ember is, akinek az edzettség élet-halál kérdése. Az éves teljesítmények értékeléséhez pedig elengedhetetlenül fontos a jó állóképesség, és a megfelelő edzettségi szint elérése.
Vannak, akik saját elhatározásból, és vannak, akik a kötelező képzési ciklus első lépéseként köröznek a futópályán. A dandár sportlétesítményei nem csak a fizikai felmérés mozgásanyagainak

1595897750
gyakorlására biztosít lehetőséget, hanem számos, erősítésre és sportjátékok lefolytatására alkalmas pályával is rendelkezik.

A kiképzéseknek, missziós felkészítéseknek, és vezényléseknek köszönhetően a március másodikán megrendezésre került dandár mezei futóbajnokságra nevezők száma nem vetekedhetett a korábbi évek versenyzési létszámával, de ez nem szegte kedvét azoknak, akik elindultak a három különböző versenyszámban.

A 3000 méteres futás gyakorlóban, a 6000 méteres futás sportöltözetben, és 4×1000 méteres fegyveres váltó résztvevőit Benda László ezredes, az alakulat törzsfőnöke köszöntötte. A rövid jelentés, és a tájékoztató után, a nevezésre került sor, majd kezdődött a 3000 méteres futás gyakorlóban. A legnépszerűbb versenyszámhoz bemelegítéssel készültek a katonák, majd a kijelölt útvonalon rótták a célba érésig a köröket. Természetesen szurkolótábor is lelkesítette a versenyzőket, akik próbálták felülszárnyalni saját teljesítményüket. A célvonalat először átlépő Kenyó Ferenc őrvezető, 10: 56 perces ideje igazán elismerésre méltó eredmény, hiszen a zerge lábú versenyző majd’ fél körrel utasította maga mögé bajtársait. A hölgyek közül Borbély Anita főtörzsőrmester 15:14 perces idejével haladt át a szám végét jelentő zászlók között.

1595897751
 

Rövid technikai szünetet követően került lebonyolításra a 6 km-es futás, melyre hasonló létszámban neveztek a futás szerelmesei. A táv vége felé közeledve, már eléggé szétszakadt a mezőny, hisz az első és utolsó ember beérkezése között jó pár perc telt el.
A fegyveres váltó mindösszesen négy csapat indulásával került lebonyolításra. A négyfős csapatokban egy-egy hölgykatona is a rajtvonalra állt, és cseppet sem maradva le férfitársaik teljesítményétől, méltón képviselte a gyengébbik nemet. Az egyenként ezer méteres távon mindenki maximálisan teljesített, és az utolsó métereken nagyobb iramot diktálva adták át a fegyvert a következő indulónak.

1595897751