Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Állásbörzén a tatabányai toborzók

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. szeptember 21. 11:59

Munkaadók és munkavállalók egyaránt tekintélyes számban voltak jelen az esztergomi állásbörzén, ahol harmincnégy cég mutatkozott be. A szervezők meghívták a Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság tatabányai Toborzó és Érdekvédelmi irodáját is.

Szeptember 9-én tartotta állás- és képzési börzéjét a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Esztergomban, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Karán. A munkavállalók és a munkaadók találkozóját együtt szervezték az EURES-T Danubius Határmenti Társulással. A szervezők meghívták a Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság tatabányai Toborzó és Érdekvédelmi irodáját is. Az iroda munkatársai az érdeklődő álláskeresőknek elmondták, hogy hogyan lehetnek a Magyar Honvédség szerződéses katonái. Elsősorban az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál kínálkozó lehetőségeket ajánlották.

Az idelátogatók közül meglepően sokan keresték fel a honvédség standját. Itt különböző médiaanyagok segítségével alkothattak képet arról, pontosan mire is vállalkozik az, aki szerződéses katona szeretne lenni. Sokan adták le önéletrajzukat a toborzó ponton. Egy rendszerezett önéletrajz és a jelentkező személyes motivációs levele nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy számára a legmegfelelőbb beosztást tudják felajánlani a munkatársaink – hangsúlyozta Goldschmidt Roland százados, katonai toborzással foglalkozó szakember. Bár a lehetőségek részben behatárolták a jelentkezők körét, az iroda szakemberei nem csupán a 35 évnél fiatalabb fizikai munkásoknak tudtak hasznos tanáccsal szolgálni. Felkeresték őket azok is, akik – bár lehet, hogy már rendelkeztek diplomával – a katonai felsőoktatásban szeretnének továbbtanulni.

Kulcsár János őrnagy, a tatabányai Toborzó és Érdekvédelmi Iroda vezetője a helyi televíziónak adott rövid interjúban elmondta: nagy jelentőségűnek és hatékonynak értékelik a rendezvényt. Sok rátermett, kellően motivált személlyel találkoztak a tájékoztatókon, és a szervezéssel is elégedettek voltak. Más, hasonló jellegű eseményen is feltétlenül helye van a Hadkiegészítő Parancsnokság toborzójának.

1595907635
 

Szöveg: Kulcsár János őrnagy

Fotó: Goldschmidt Roland százados