Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Átestek a tűzkeresztségen

Szöveg: kormany.hu |  2011. október 16. 15:01

Véget ért a 10. Rohamlövész tanfolyam. A Magyar Honvédség legmagasabb szintű lövész kiképzésén hárman, Galambos Péter, Hellenpát András és Kordás Attila bizonyult méltónak arra, hogy a zárónap után felvarrhassa az egyenruhájára a következő feliratot: „Rohamlövész”!

Az első napon megjelent harmincnégy katonából tízen voltak jelen a tanfolyam lezárásánál. Ők összesen kilencvenöt kilót fogytak a kiképzés öt hete alatt. Nem csoda, hiszen a harminchárom nap, a hatszázhatvan órás kiképzés húsz óra kemény munkát jelentett naponta… hétvégén is!

A katonák fizikai és mentális állapota mellett a csapatmunkát és a parancsnoki képességeket is értékelték a kiképzők. Mindezt a lehető legnagyobb nyomás alatt, különleges körülmények között. Mindenki szembesült azzal, miben erős, vagy éppen gyenge. Voltak, aki könnyűnek találtattak, de voltak olyanok is, akik kijelentették: újra megpróbálják elérni a kitűzött célt, hogy a Magyar Honvédség alig több mint ötven tagot számláló elitkatonái közé tartozhassanak!

Akiknek már sikerült e tanfolyam, vallják, hogy a felvarró viselése egy út kezdete. Rohamlövésznek lenni életforma, amellyel nap mint nap példát kell mutatni a katonatársaknak. Békeidőben, itthon, az alakulatnál éppúgy, mint éles helyzetben, a misszióban, amikor a legnagyobb szükség van az itt megszerzett képességekre!

 (Szöveg és fotó: HM Sajtóiroda)