Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az Egyesült Államok tengerészgyalogságának tenderén indul az Iveco

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu / Iveco |  2011. szeptember 16. 20:43

Az Iveco és a BAE Systems, a védelmi és globális biztonsági szektor világszinten vezető vállalata közösen vesz részt az Egyesült Államok tengerészgyalogságának tenderén, amelyet 600 darab személyszállító (MPC) harci jármű beszerzésére hirdettek meg. A kiírás különleges elvárásait egy új, körülbelül 27 tonna össztömegű, akár 12 katona szállítására alkalmas kétéltű páncélozott csapatszállító modellel kívánja teljesíteni a két vállalat.

A jármű fejlesztésének alapját az olasz fegyveres erők partraszálló egységei számára 2010-ben bemutatott Superav 8×8 modell képezi.

A projekten a bolzanói székhelyű Iveco Defence Vehicles, az Iveco katonai, illetve polgári védelmi célú járművek gyártásával foglalkozó részlege dolgozik. Szintén Bolzanóban készül a Lince, az Iveco többfunkciós könnyű páncélozott járműveinek zászlóshajója, amelyet az olasz fegyveres erőknek, valamint kilenc európai ország hadseregének szállított a vállalat, illetve a Freccia, egy új, közepes méretű páncélozott harci jármű is.

Az Iveco Defence Vehicles technológiai szakértelme széles körben elismert a védelmi iparban, és biztos alapja a vállalat elmúlt években tapasztalható erőteljes és növekvő nemzetközi elismerésének. E szakértelem főként a kivételes mobilitási képességek és a legfejlettebb személyvédelmi megoldások ötvözésében nyilvánul meg. Ez vezetett a védelmi és globális biztonsági szektor világszinten vezető vállalatával, a BAE Systems-szel kötött együttműködéshez, illetve az Egyesült Államok e jelentős beszerzési tenderén való részvételhez.

A kiírás követelményeinek teljesítéséhez az Iveco Defence Vehicles és a BAE Systems vállalatok egyesítik technológiai szakértelmüket egy olyan jármű megalkotása érdekében, amely megfelel az Egyesült Államok tengerészgyalogsága által támasztott különleges igényeknek. A speciális elvárásokat az új modell a használat során megmutatkozó kiváló rugalmassággal, kitűnő mobilitással, a kihívást jelentő terepen is hatékony működéssel és kétéltű képességekkel, valamint a taposóaknák és robbanóeszközök elleni maximális védelem biztosításával éri el.