Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az első számú ellenség a rögtönzött robbanóeszköz!

Szöveg: Papp Nikolett |  2009. november 2. 15:22

A szentendrei MH Központi Kiképző Bázis november 2-6. között ad otthont a NATO Rögtönzött Robbanóeszközök Elleni Hadműveleti Törzstiszti Tanfolyamnak, amelyre 14 NATO és PfP tagországokból 31 résztvevő érkezett. A hallgatók csoportját három magyar katona egészíti ki.

Az egyhetes tanfolyam része annak a felkészítés- sorozatnak, amely az elmúlt évben kezdődött. Eddig összesen négy alkalommal, 2 hét időtartamban elméleti és gyakorlati program keretében készültek fel a hallgatók a rögtönzött robbanóeszközök elhárítására.

A tanfolyamot Juhász István vezérőrnagy, a HM Hadműveleti és Kiképzési Főosztály főosztályvezetője nyitotta meg. Visszatérő vendégként köszöntötte az instruktorokat és azokat a katonákat, akik a korábbi tanfolyamokon 2008 decemberétől már több alkalommal részt vettek felkészítésen. Hangsúlyozta a feldolgozásra kerülő téma jelentőségét, külön kiemelve a NATO jelenleg folyó műveleteinek azt a sajátosságát, hogy az első számú ellenség a rögtönzött robbanóeszköz. A Magyar Honvédség fejlesztéséről szólva elmondta, hogy 2010 kritikus év lesz a megkezdett programok folytatása szempontjából.
Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, az MH KKB parancsnoka, mint házigazda köszöntötte a résztvevőket, előadásában ismertette a szentendrei bázis rendeltetését és képességeit.