Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bevetésre készen Koszovóban

Szöveg: Kátai Róbert |  2010. február 21. 7:11

Immáron teljes az MH KFOR Kontingens 2. váltásának létszáma a hadműveleti területen, miután a héten az állomány második csoportja is megérkezett Pec-be. A mintegy 60 újonnan érkezett fő megkezdte feladatai átadás-átvételét a teljes készenlét eléréséig. Február 23-tól a második váltás teljes felelősséggel megkezdi a feladat végrehajtást.

A február 09-én érkezett mintegy 140 főt egy héttel később követte a kontingens második csoportja. Az így teljessé váló MH KFOR Kontingens 2. váltása immáron teljes létszámmal a hadműveleti területen tartózkodik. Az első időpontban kiutazottak feladataikat már átvették, ők már teljes felelősséggel végzik azokat. A lövészszázad szakaszai a Nemzetközi Harci Kötelék-Nyugat vezetése alatt, annak feladatszabása alapján napi járőrözéseket hajtanak végre, taktikai tartalékot biztosítanak a nyugaton feladatot végrehajtó erőknek, azonnali reagálású erő készenléti szolgálatot adnak.
A nemzeti támogató elem állománya az anyagi készletek átadás-átvételét szinte teljes egészében befejezte, a mindennapi élethez, munkavégzéshez elengedhetetlen anyagok, felszerelések biztosítását teljes anyagi felelősséggel végzi.

1595897407
 

Hazautazásához közeledve, az MH KFOR Kontingens 1. váltásának parancsnoka, Krakkai Csaba alezredes elköszönt Vincenzo Grasso ezredestől, a Nemzetközi Harci Kötelék-Nyugat parancsnokától. A látogatáson részt vett Boczák Attila alezredes a Nemzetközi Harci Kötelék-Nyugat logisztikai főnöke és Cseklán István őrnagy, a második váltás parancsnoka is, aki bemutatkozott a parancsnoknak és jelentett az átadás átvétel helyzetéről.

1595897407