Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Civil támogatás a honvéd kadétoknak

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Szováthy Kinga, Szakál Szebáld |  2022. szeptember 3. 8:17

Emléklappal köszönte meg augusztus 31-én Hódmezővásárhelyen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka azt a felajánlást, amit egy Kft. ügyvezetője tett a városban induló Honvéd Középiskola és Kollégium részére.

Kratochvil_Karoly_Honved_Kozepiskola_es_Kollegium_tanevnyito_HMVH_1500px_20220831_23

Újabb állomásához érkezett a 2017-ben útjára indult Honvéd Kadét Program, valamint a civilek és katonák közötti támogató együttműködés: az első tanévét indító Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Hódmezővásárhelyi Honvéd Középiskola és Kollégium diákjai és oktatói egy hazai vállalkozótól, Simon-Tábori Éva Magdolnától, a Clair & Curtis Stm Kft. ügyvezetőjétől kaptak támogatást, amely tovább növeli a tanintézmény oktatási színvonalát.

Kratochvil_Karoly_Honved_Kozepiskola_es_Kollegium_tanevnyito_HMVH_1500px_20220831_29

A támogató felajánlásnak köszönhetően az első tanévét indító hódmezővásárhelyi tanintézmény kadétjai egy 20 fő munkáját segítő oktatói kabinet berendezéssel gazdagodva kezdhették meg tanulmányaikat szeptember 1-jén. Az oktatói kabinet a teljes informatikai hátteret, projektort és modern bútorzatot biztosító berendezésből áll.

Kratochvil_Karoly_Honved_Kozepiskola_es_Kollegium_tanevnyito_HMVH_1500px_20220831_30

A Honvéd Kadét Program minden megyében rendelkezik partneriskolával, országos szinten már 119 középiskola csatlakozott képzési rendszerhez. Idén Hódmezővásárhely mellett, Szolnokon is először nyitották meg kapuikat a honvéd kadétképzés tanintézményei.