Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együttműködési megállapodást írtak alá

Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Tóth László és Szénási Ákos főhadnagy (NATO KEKK) |  2021. november 18. 18:27

A NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központban november 18-án, csütörtökön Juansher Burchuladze georgiai védelmi miniszter is ellátta kézjegyével azt az együttműködési megállapodást, amit a NATO KEKK igazgatója, dr. Dirk-Friedrich Klagges dandártábornok már korábban aláírt.

TOT_4406

A NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központba érkező georgiai védelmi minisztert dr. Lengyel Attila ezredes, a szervezet igazgatóhelyettese fogadta. Köszöntőjében elmondta: ma, az első lépések után közel egy évvel, elérkezett az idő, hogy jövőbeli együttműködésük első dokumentumát aláírhassák. „Biztos vagyok benne, hogy ez a szándéknyilatkozat elősegíti majd a nagyon fontos NATO-Georgia kezdeményezést és egyúttal segíteni fog a georgiai orvosi szolgálat számára, hogy letehesse egy új, katonai egészségügyi egység alapjait” – hangsúlyozta az ezredes.

_DSC8275

A megállapodás, amely Georgia és a NATO Katona-Egészségügyi Kiválósági Központ között született, rögzíti a felek együttműködési szándékát a katona-egészségügy területén, és előrevetíti egy jövőbeli georgiai csatlakozás lehetőségét.

TOT_4437

A georgiai védelmi miniszter a mai nap folyamán Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel is tárgyalásokat folytatott a szorosabb együttműködés érdekében. Georgia még nem NATO tagállam, de 2021 júniusa óta már jelen vannak a NATO KEKK Irányító Bizottsági ülésein.

TOT_4453
Kapcsolódó cikkek