Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ezek voltak 2022 legolvasottabb cikkei

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. január 1. 7:59

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2022-ben is több ezer cikket jelentettünk meg a honvedelem.hu-n. Következzen most a tíz legolvasottabb. (A címekre kattintva az eredeti cikkeket lehet elolvasni.)

1., Valótlan híresztelések

Hamis, valótlanságokat állító behívóparancsokat terjesztenek ismeretlenek postai és elektronikus úton a Magyar Honvédség Parancsoksága nevében, amelyben egy „életbe lépett rendkívüli és hadi állapotra” és a nem létező „tartalékos hadkötelezettségre” hivatkozva szólítanak fel.

valótlan híresztelések

2., Csúcslelet került elő Mohácson

Az 1526-os mohácsi csatához köthető újabb fontos régészeti lelet került elő nemrég Majs község határában. A tavaly ősszel talált, 16. század eleji taplólakatos puskacsőhöz teljes mértékben illő kakas előbukkanása erősíti azt a feltevést, hogy a térségben tűzfegyverekkel is támogatott gyalogsági összecsapás zajlott.

csúcslelet került elő mohácson

3.,A honvédelmi miniszter utasítást adott a haderő készenlétének fokozására

Utasítást adott a haderő készenlétének fokozására a honvédelmi miniszter július 13-án, szerdán. Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldalán kiemelte: „korábban soha nem tapasztalt biztonsági kihívások érnek most bennünket”, mint például a szűnni nem akaró háború Magyarország közvetlen szomszédságában vagy az ország déli határait „ostromló erőszakos illegális migránsok”.

a honvédelmi miniszter utasítást adott

4., Tábornoki előléptetést és kinevezést adott át a köztársasági elnök

Tábornoki előléptetést és kinevezést adott át október 18-án, kedden Novák Katalin köztársasági elnök Budapesten, a Sándor-palotában.

tábornoki előléptetést és kinevezést

5., Jelentős béremelést kapnak a katonák

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke nagyarányú illetményemelésről határozott, ami a Magyar Honvédség teljes személyi állományát érinti – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter július 16-án, szombaton, a Hősök terén, az altisztavatást követő sajtótájékoztatón.

jelentős béremelést kapnak

6., Végső búcsút vettek az égi lovagtól

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében kísérték végső útjára Gál Szabolcs főtörzsőrmestert, az egyik legkiválóbb magyar ejtőernyős katonát május 31-én, Szolnokon.

végső búcsút vettek

7., Több, mint tarack

Ugyan a maga csekély 55 tonnájával és nyolc méter hosszú, 155 milliméteres átmérőjű lövegcsövével valóban látványosnak számít a Panzerhaubitze 2000 önjáró löveg, de mindez „csupán” csak egy fontos eleme a rendszernek. Ahhoz, hogy nagy távolságban és pontossággal tudja elérni a kívánt hatást a célban, még sok minden szükséges mellé…

több mint tarack

8., Egy vérbeli katonacsalád

Az idei augusztus huszadika nagyon várt dátum volt sok honvéd tisztjelölt számára, így az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárnál (MH 2. KRDD) szolgáló családnak is fontos mérföldkő volt.

egy vérbeli katonacsalád

9., A tervezetthez képest jobban halad az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép gyártása

A Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőtervezési Csoportfőnökség (MHP HTCSF) - mint a KC-390 Katonai Szállítórepülőgép Képességfejlesztési Program szakmai felelősének vezetésével - szakértői szintű katonai delegáció látogatott a brazíliai Gavião Peixotoba, az Embraer telephelyére szeptember 19-21. között.

a tervezetthez képest jobban halad

10., Új haditechnikai eszközök érkeztek Tatára

Október első felében érkezett be a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájába a negyedik Panzerhaubitze (PzH) 2000 HU önjáró tüzér löveg és az első Panzerhaubitze 2000 DTT (Driver Trainer Tank) vezetéstechnikai kiképzési eszköz.

új haditechnikai eszközök érkeztek
Címkékhonvédelem