Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folyamatosan fertőtlenítenek a székesfehérvári, a szentesi és a tatai katonák

Szöveg: honvedelem.hu |  2020. december 8. 19:19

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Biológiai Mentesítő Csoportja Nagykőrösön, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred fertőtlenítési feladatokra felkészített katonái Csongrádon, míg az MH 25. Klapka György Lövészdandár rajai Baracson, valamint Bársonyoson mentesítettek december 7-én, hétfőn.

Fertőtlenítés Nagykőrösön

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái a nagykőrösi Pest Megyei Egyesített Szociális Intézményben fertőtlenítettek. A tizenöt fős Biológiai Mentesítő Csoport nagy körültekintéssel végezte feladatait, hogy az ott lakók a munkálatokat követően biztonságban érezhessék magukat. A fertőtlenítést végző katonák a többemeletes épületben a felső szinteken kezdtek, és haladtak lefelé szintről szintre, folyosóról folyosóra. Mentesítették a közös helyiségeket, vizesblokkokat, lakószobákat is.

A Magyar Honvédség továbbra is mindent megtesz az állampolgárok biztonságának és egészségének védelméért.

Szöveg és fotó: MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj

***

Csongrádon is számíthatnak a katonákra

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred fertőtlenítési feladatokra felkészített katonái az elmúlt, és az elkövetkező napokban nyolc köznevelési intézményben végeznek mentesítési feladatokat. A szentesi egyenruhások december 7-én, hétfőn a Kozmutza Általános Iskola, Óvoda és Szakiskola, Csongrádi Tagintézményében fertőtlenítettek.

A tagintézmény vezetője elmondta: nagyon örül annak, hogy ilyen gyorsan lezajlott a fertőtlenítéssel kapcsolatos egyeztetés, valamint a mentesítési feladat elvégzése.

Szöveg és fotó: MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred 

***

A legkisebbek is biztonságban

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái a Fejér megyei Baracson és a Komárom-Esztergom megyei Bársonyoson fertőtlenítettek december 7-én, hétfőn.

A tatai egyenruhások a Baracsi Négy Vándor Óvoda és a Bársonyos Bóbita Óvoda épületét mentesítették. A lövészdandár katonái a kültéri játékokat és az épületben található közös helyiségeket permetezték MOL Hygi Flow fertőtlenítőszerrel. A szellőztetést követően a gyermekek és a dolgozók biztonságosabb környezetbe térhetnek majd vissza.

Szöveg és fotó: MH 25. Klapka György Lövészdandár 

Kapcsolódó cikkek