Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folytatódik az olimpiai hajrá

Szöveg: M. Tóth György |  2008. augusztus 11. 10:23

Peking, helyi idő szerint délután fél három: már tudni lehet, hogy Knapek Edina, a Budapesti Honvéd tőrözője úgy egy óra múlva a négybe jutásért vív olimpiai bajnok olasz ellenfelével, a női vizilabdacsapat, éppenséggel honvédos hölgyek hatékony közreműködésével, most verte meg a hollandokat két góllal, így hát jól indult a hétfő – nálunk kora reggel négytől.

Pekingből kértünk ismét rövid kommentárt a BSE ügyvezető elnökétől, Molnár Imrétől. A sportvezető a honvedelem.hu előtt sem titkolta, előző napi reményeikkel szemben a honvédos párbajtőrözők – Kulcsár Krisztián, Imre Géza és Boczkó Gábor – egyéniben nem rukkoltak ki a tudásuknak megfelelő eredménnyel, igaz, Boczkó Gábor negyedik helye legalább a magyar csapat olimpiai pontjaihoz hozzátett négyet.

– A fiúk persze fogadkoznak: dobogón végeznek a 15-én kezdődő csapatversenyben – jegyzi meg a BSE ügyvezető elnöke. – Másnap, a 16-án kezdődő női (honvédosokból álló) tőrcsapat-versenyben is érmes helyezésre számíthatunk.

Még egy eseményről hadd számoljak be: Szekeres Imre, aki a Magyar Olimpiai Bizottság delegációjának tagjaként, illetve a Magyar Triatlon Szövetség elnökeként tartózkodik Pekingben, szombaton, itteni idő szerint este kilenc órakor felkereste a magyar szurkolók klubját, ahol a sportbarátokkal, illetve az itt lévő korábbi olimpiai bajnokokkal folytatott kötetlen, jó hangulatú beszélgetést.

Nos, augusztus 24-éig 28 sportágban, 302 versenyszámban mérik össze tudásukat a sportolók. A magyar olimpikonok 170 fős táborában ott vannak tehát a BSE versenyzői is. A sportágak ábécé sorrendjében: Kővágó Zoltán diszkoszvető, Farkas Györgyi hétpróbázó, Hadfi Dániel judos, Beé István és Vereckei Ákos kajakozó, Sáfrán Mihály kenus, Balogh Gábor öttusázó, Kulcsár Krisztián, Boczkó Gábor, Imre Géza és Szász Emese párbajtőröző, Knapek Edina, Varga Gabriella és Újlaky Virginie tőrvívó, dr. Kiss Gergely, dr. Molnár Tamás, Gergely István, dr. Horváth Patrícia, Györe Anett, Takács Orsolya és Kisteleki Dóra vizilabdázó.

A honvédosok közül a férfi párbajtőrözők csapatversenyére 15-én, a hölgyekére 16-án kerül sor. Hadfi Dániel a száz kilogrammosok versenyében pedig 14-én lép a tatamira. Azt persze minden sportrajongó tudja: közben folytatódik a női és a férfi vizilabdacsapatunk nagy menetelése, remélhetőleg a dobogóra.

Címkékolimpiasport