Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Győzelemmel felérő döntetlen vízibirkózásban

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. augusztus 13. 11:38

Magyar idő szerint szerda fél kilenc: ebben a pillanatban ért véget a magyar–ausztrál női vizilabda mérközés. A honvedelem.hu ismét Pekingből, a BSE ügyvezető elnökétől, Molnár Imrétől kért rövid kommentárt.

– Az utolsó pillanatban lőtt gólunkkal lett 7-7 az eredmény. Mit vizilabda, az ötödik kontinens lányai rendkívül kellemetlen ellenféleink voltak, a mieinket, köztük a négy honvédos játékost egyszerűen bírkózásra kényszerítettek. Közülük is külön említeném dr. Horváth Patrícia teljesítményét, aki ismét remekül védett. Neki is köszönhető tehát, hogy helytálltunk a „bírkózószönyegen".

Azt még hozzá tette a sportvezető, hogy mivel senki nem tett szert ebben a körben előnyre, nyugodtan várhatjuk a holnap utáni, 15-ei görögök elleni meccset. Minden remény megvan arra, hogy csoportelsőkként jussunk tovább.

S mivel rövidesen haza indul Pekingből alkalmi kommentátorunk, olimpiai benyomásairól kérdeztük. Nem fukarkodott a jelzőkkel: fantasztikus szervezettség, fegyelmezettség, mindenre kiterjedő figyelmesség. Ami a fő helyszínt, Pekinget illeti, az kész csoda, amilyen létesíményekben zajlanak a versenyek – mondta végül Molnár Imre.

Nos, a további eseményekről szólva, a honvédos férfi párbajtőrözők csapatversenyére 15-én, a női (honvédosokból álló) tőrcsapat-versenyre pedig 16-án kerül sor. A cselgáncsozó Hadfi Dániel a száz kilogrammosok versenyében holnap, azaz 14-én lép a tatamira. És persze folytatódik a vizilabdacsapataink menetelése. S hogy el ne feledjük, még csak ezután kezdődnek az atlétikai, az öttusa és a kajakozó, valamint kenus versenyek, melyekben érdekeltek a honvédos sportolók is.

Augusztus 24-éig 28 sportágban, 302 versenyszámban mérik össze tudásukat a sportolók. A magyar olimpikonok 170 fős táborában ott vannak tehát a BSE versenyzői is. A sportágak ábécé sorrendjében: Kővágó Zoltán diszkoszvető, Farkas Györgyi hétpróbázó, Hadfi Dániel judos, Beé István és Vereckei Ákos kajakozó, Sáfrán Mihály kenus, Balogh Gábor öttusázó, Kulcsár Krisztián, Boczkó Gábor, Imre Géza és Szász Emese párbajtőröző, Knapek Edina, Varga Gabriella és Újlaky Virginie tőrvívó, dr. Kiss Gergely, dr. Molnár Tamás, Gergely István, dr. Horváth Patrícia, Györe Anett, Takács Orsolya és Kisteleki Dóra vizilabdázó.

fotó: Reuters

Címkékolimpiasport