Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hadisírgondozás a szabadságharc szellemében

Szöveg: Terjék Ádám önkéntes területvédelmi tartalékos főtörzsőrmester | Fotó: MATASZ Hajdú-Bihar megyei szervezet |  2022. április 7. 15:45

Hadisírokat gondoztak az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 3. Oláh Sándor Területvédelmi Zászlóaljának, valamint az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Hadkiegészítő és Toborzó Irodájának hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonái, illetve a Magyar Tartalékosok Szövetsége Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének tagjai a debreceni köztemetőben és Derecskén.

0406hadisirnyito

Az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság által, országos szinten szervezett tavaszi hadisírgondozó tevékenység kiemelt feladata az 1848-49-as forradalom és szabadságharchoz köthető hősi sírok ápolása volt. A szabadságharc szelleme, és a hazafias honvédelmi nevelés jegyében idén is több fiatalt sikerült bevonni a feladatokba.

A Honvéd Kadét Program és az iskolai közösségi szolgálat részeként a derecskei II. Rákóczi György Gimnázium, Technikum és Kollégium kadétjainak tartott módszertani foglalkozást Farkas Gábor százados, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, 3. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda hadisírgondozásért és honvédelmi nevelésért felelős beosztott tisztje.