Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A hadsereg és a sport kézen fogva jár

Szöveg: Antal Ferenc |  2015. december 3. 6:07

Alakuló ülését tartotta a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) szabadidő szakosztálya december 2-án, szerdán, Budapesten.

1596004900

Elsőként Farkas László, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének (Hososz) elnöke idézte fel a szakosztály létrehozásának előzményeit. Mint mondta: miután egy kormánydöntés alapján a Budapesti Honvéd vagyonkezelési joga a Honvédelmi Minisztérium hatásköréből átkerült a Honvéd Sportegyesülethez, május 28-án a BHSE küldöttgyűlése jóváhagyta és egy határozatában létrehozta a szabadidő sport szakosztályt. A most létrehozott szakosztály elsősorban a nem versenyszerűen sportoló személyek, valamint a Magyar Honvédség ellátási körébe tartozók számára kínál majd sportolási és rekreációs lehetőségeket.

1596004900

Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára beszédében felhívta a figyelmet a sport nemzetépítő és jellemformáló szerepére. Mint mondta: a kormány és a honvédelmi vezetés felismerte azt, hogy a legfontosabb azoknak a fiataloknak a megszólítása, akik vonzódnak a hazafias nevelés és a Magyar Honvédség iránt. Ennek pedig a legjobb módja a sport. „A célunk az, hogy legyen egy egészséges nemzettudatuk, legyen egy egészséges fizikumuk és a sport segítségével a fiatalok olyan szocializációs folyamaton mennek keresztül, amely az egészséges élet, illetve az aktív vagy az önkéntes haderő felé irányíthatja őket. Tudatosítani kell bennük, hogy sportolni érdemes" – mondta a helyettes államtitkár, majd hozzátette: a Honvédelmi Minisztérium kiemelt szerepet szán a Hososznak, illetve a most megalakult szakosztálynak, hogy minél szélesebb tömegben sikerüljön a fiatalokat a nemzet érdekében megszólítani.

1596004900

Ez a 12. szakosztálya lesz a Budapesti Honvédnak, aki ide belép, egy nagy családhoz fog tartozni – jelentette ki Molnár Imre, a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke. Elhangzott: a szakosztály nyitott azokra a sportágakra, amelyek nem működnek a Budapesti Honvéd Sportegyesületben, de lenne rá megfelelő számú érdeklődés és kialakíthatóak a szakmai feltételeik az egyesületen belül. Ez egyértelműen szorossá teszi a Honvédelmi Minisztérium és az BHSE kapcsolatát.

Fotó: Dévényi Veronika