Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A honvédelmi miniszter üdvözletével érkezett az ajándék

Szöveg: Petőfi Népe/ Sebestyén Hajnalka |  2013. augusztus 1. 14:26

A kecskeméti SOS Gyermekfaluban nevelkedő tíz gyermek is részt vehet a hétvégi Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón, köszönhetően annak, hogy a Honvédelmi Minisztérium a kormányhivatalokon keresztül országosan 2000 szociális rászoruló részére biztosít térítésmentesen belépőt a kecskeméti légi parádéra. Bács-Kiskun megyébe 100 jegy jutott, ebből tízet ajánlottak fel a gyermekfalu kis lakóinak.

1595957777

Azokra a fiúkra és lányokra esett a vezetőség választása, akik kiemelkedő tanulmányi eredményt értek el, illetve a közösségi vagy sportéletben kiválóan teljesítettek. Hende Csaba honvédelmi miniszter meghívását ünnepélyes keretek között július 30-án délután tolmácsolta a gyerekeknek dr. Kerényi János kormánymegbízott és dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere.

Mielőtt a jegyeket átadták, Kerényi János saját élményeit osztotta meg a korábbi repülőnapokkal kapcsolatban, majd Zombor Gábor az idei programokra hívta fel a figyelmet. Kiemelte: idén nemcsak a légi parádé szórakoztatja a résztvevőket, hiszen a Magyar Honvédség technikai bemutatója is sok érdekességet tartogat gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Külön felhívta a figyelmet a vadászgépes szimulátorra, mely sokkal nagyobb élményt nyújt, mint a számítógépes játékok.

1595957778

Fotó: Bús Csaba