Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A konfliktusok válaszokat követelnek

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2014. november 5. 10:13

Tovább forog a Magyar Honvédség missziós mókuskereke – november 4-én Afganisztánba, a Balkánra, illetve Maliba induló katonákat búcsúztattak az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon. Egy fő pedig Szomáliából tért haza.

1595982024

Egy híján százhúsz katonától köszönt el a kombinált missziós visszafogadó-búcsúztató rendezvényen Mihócza Zoltán dandártábornok, az MH ÖHP törzsfőnök-helyettese, aki leszögezte: a magyar katonák munkájára – egyéni beosztásokban, és különböző kontingensek részeként – mindenképpen szükség van külföldi műveleti területeken. Mindez most konkrétan Afganisztánban és a Balkánon betöltött egyéni beosztásokra, a Nemzeti Támogató Elem 10. váltására, az MH Biztosító Szakaszra, az MH KFOR kontingensre, és az EUTM Mali missziójára vonatkozott.
A dandártábornok emlékeztetett arra, hogy a magyar katonák maximálisan élvezik a hazai, és nemzetközi elöljárók bizalmát, és megbecsülését.

1595982025

„A konfliktusok válaszokat követelnek. A Magyar Honvédség vezetése biztos abban, hogy a NATO nemzetközi szerepvállalásai előbb, vagy utóbb eredményre vezetnek. Ennek a nagy folyamatnak önök is részesei" – fogalmazott a törzsfőnök-helyettes.

Mihócza Zoltán dandártábornok felhívta a figyelmet arra, hogy a kiutazók minden pillanatban legyenek felkészülve a váratlan helyzetekre, és a feladatok végrehajtása során folyamatosan a biztonság legyen a legfontosabb szempont.

1595982025

A jelenlévő hozzátartozókhoz szólva, a tábornok megköszönte a türelmüket; és azt, hogy biztosítják a misszióba indulóknak a megfelelő hátországot. Hangsúlyozta, hogy az itthon maradottak bármilyen gondjukkal a humánszolgálati irodákon keresztül fordulhatnak a honvédséghez.


A szerző felvételei