Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Akadályfutó versenyen vettek részt a várpalotai alakulat katonái

Szöveg: Schäffer Mónika hadnagy |  2018. szeptember 12. 18:26

Az MH Bakony Harckiképző Központ ellenerő századának két katonája vett részt szeptember elején a vulkanikus eredetű Ság-hegyen tartott VulcanRun akadályfutó versenyen.

1599192852
A szervezők – akik nemrégiben a népszerű Military Survival Run versenyen már próbára tették a jelentkezők fizikai állóképességét – a nem túl kegyes időjárási körülményeknek is köszönhetően most is kihívásokkal teli feladatok elé állították a versenyzőket.
1599192852
A 8 kilométeres pályán több mint tizenöt akadály tette próbára a jelentkezők kitartását és ügyességét, melyek közül a legnépszerűbbnek ismét a vizes árok és a kúszást igénylő feladatok bizonyultak. Ha az akadályok nem bizonyultak volna elégnek, a versenyzőknek meg kellett küzdeniük a 300 méteres szintkülönbséggel is.

Az ellenerő század korábbi parancsnoka, Lendvai Gábor százados főszervezőként volt jelen a versenyen. Elmondása szerint büszke volt katonatársaira, mert erőnlétből és bajtársiasságból ismét jól „vizsgáztak".

Jakab Ákos főtörzsőrmester és Benkő Krisztián szakaszvezető szerint, a szervezőknek nagyon változatos és hangulatos nyomvonalat sikerült kialakítani. „Az évek során több akadályfutó versenyen vettünk részt és örömünkre itt is találkoztunk a kedvenc akadályainkkal, az úgynevezett vasmarokkal és a ferde palánkkal. Ezek vették igénybe leginkább ügyességünket és az erőnket. Szeretnénk a jövőben is hasonló versenyeken nevezni "- mondta Jakab főtörzsőrmester.

Fotó: Hanna Photo

Címkéksport