Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Attasétestületi ülés

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2012. december 16. 15:28

A Budapestre akkreditált katonai attasétestület tagjainak meghívására Vanyur Tibor mérnök ezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) parancsnoka Kanada budapesti nagykövetségén tartott előadást az önkéntes tartalékos rendszer működéséről a napokban.

1595946373

A Budapestre akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék plenáris ülését Jacinto Romero ezredes, spanyol véderőattasé, a Budapesti Katonai Attasétestület doyenje nyitotta meg, majd Gyila Péter, a HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály (HM NEF)
1. Területi és Attasé-összekötő Osztályának vezetője bemutatta Gróf Albert alezredest, aki a HM NEF 2. Területi Osztály osztályvezetői beosztásának várományosa.

Vanyur Tibor mérnök ezredes előadásában az önkéntes tartalékos rendszer működéséről tájékoztatta az attasétestület tagjait. A HKNYP parancsnoka szólt a Magyar Honvédség önkéntes tartalékosokkal kapcsolatos célkitűzéseiről is. Ezt követően Rábai György, a HM Védelempolitikai Főosztályának munkatársa Magyarország regionális és multilaterális együttműködésekben való együttműködéséről beszélt.