Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy hét alatt 41 bejelentést kaptak a tűzszerészek

Szöveg: Szűcs László |  2016. november 11. 10:06

A 44. héten, azaz október 31. és november 6. között 41 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 7 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Páricsi Mariann zászlós, az alakulat kommunikációs altisztje a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2016-ban eddig összesen 1861 bejelentést kaptak.

November 3-án a főváros XII. kerületébe, az Alkotás parkba vonultak ki a tűzszerészek, mivel a bevásárlóközpont mögötti építési területen egy második világháborús tüzérségi lövedéket találtak. A robbanószerkezetet a Volter József zászlós vezette járőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

November 4-én Érdről kaptak a bejelentést a tűzszerészek, miszerint a Bagoly utcában, a vasúti átjáróban, a sínek mellett találtak rá egy világháborús kézigránátra. A „leletet" a Martin László zászlós vezette járőr szállította a központi gyűjtőbe.

Ugyanezen a napon Nagyigmándon is akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: a település határában található szántóföldön, mezőgazdasági munkák közben került elő egy második világháborús robbanótest, amit a Kelemen Ferenc főtörzsőrmester vezette járőr szállított a központi gyűjtőbe.

Címkéktűzszerész