Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerés a sajtónak

Szöveg: Smidróczki Róbert |  2013. december 14. 17:10

A helyi média képviselőinek jelenlétében tartott tájékoztatást a 2013-ban végrehajtott feladatokról és az elért eredményekről Nagy Zoltán alezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (HKNYP) 2. Katonai Igazgatási Központ parancsnoka december 10-én.

A debreceni Nagysándor József Laktanyában rendezett eseményen Nagy Zoltán alezredes összegezte a katonai igazgatás, a toborzás és az érdekvédelem szakterületeken végrehajtott feladatokat, a logisztikai biztosítás területén elért eredményeket. A parancsnok külön kiemelte az önkéntes műveleti tartalékosok idei foglalkoztatását, a feladatokra való felkészítésüket, a Helyi Védelmi Bizottságok honvédelmi elnökhelyetteseinek kiválasztását, tényleges szolgálatát, a pályára-irányítás, a honvédelmi nevelés terén végzett tevékenységet, a szerződéses és tartalékos katonák toborzása, felvételi eljárása során végzett szakszerű, hatékony és eredményes munkát, valamint a gondoskodási körbe tartozó több mint 300 fő látogatását.

1595964347
Parancsnoki tájékoztató

A központ parancsnoka tájékoztatójában külön kitért az illetékességi területen lévő megyék Védelmi Bizottságaiban működő Katonai Igazgatási Munkacsoportok részére szervezett szakmai konzultációra, illetve az „Active Guardian 2013" elnevezésű törzsvezetési gyakorlatra. A Magyar Honvédség szintű gyakorlat keretében megrendezett katonai igazgatási szakmai napon a Debreceni Egyetem hallgatói és a megye középiskolás diákjai közül önként jelentkezett hetven „hadköteles" közreműködésével az MH HKNYP kijelölt állománya a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet által biztosított szakállománnyal kiegészülve interaktív formában mutatta be a sorozási szaktevékenységet. Nagy alezredes beszélt a központ illetékességi területén, a Megyei Védelmi Bizottságok és a Helyi (Járási) Védelmi Bizottságok munkájában való részvételről, a bizottságok tevékenységének támogatásáról és a gazdasági-anyagi szolgáltatások biztosítása terén végzett munkáról is.

A parancsnok ezt követően a katonai-, illetve a társadalmi szervezetekkel történő együttműködés fontosságát is kiemelte. „Debrecenben évek óta érezzük a megyei és települési önkormányzatok, a különböző intézmények, civil szervezetek, a helyi és regionális média munkatársainak támogatását, a lakosság szeretetét és szimpátiáját. A helyőrségben működő MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonáival példás együttműködést alakítottunk ki a szakmai feladatok végrehajtása során. Köszönöm mindenkinek, hiszen ezeket az eredményeket, ilyen színvonalon csak közösen érhettük el" – fogalmazott Nagy alezredes.

1595964348
Köszönet a munkáért

Az önzetlen támogatásért, a hiteles tájékoztatásért Vanyur Tibor ezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka emlékkönyvet ajándékozott Ratalics Lászlónak, a Hajdú-Bihari Napló újságírójának, valamint emlékplakettet adományozott a Debrecen Televíziónak és az Alföld Televíziónak, melyeket a parancsnoki tájékoztatást követően Nagy Zoltán alezredes adott át.

A rendezvény végén a parancsnok hangsúlyozta az állomány szakmai felkészültségét és megköszönte a feladatokhoz való hozzáállást, a magas szakmai színvonalon elvégzett munkát, amely nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a szervezet az idei évben kitűzött feladatait kimagasló szinten teljesítette.

Fotó: a szerző felvételei