Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Estére indul az ezred!” – újra

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. október 9. 16:25

Ismét nagyszabású koncertet ad az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekara, az október 16-án, csütörtökön, 18 órától megrendezendő Helyőrségi Gálán, Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban.

A rendezvény egyben a „Mire a Falevelek lehullanak…" elnevezésű, az első világháború emlékére megszervezett, több mint egy hetes összkulturális programsorozat záróeseménye is.

Az „Estére indul az ezred" címet viselő dramatikus emlékkoncertet a közönség már láthatta június 21-én, a Múzeumok éjszakáján, a Kapisztrán téren. A frontra készülő majd ott harcoló honvéd sorsán keresztül kaphatnak a nézők betekintést a háború borzalmait megjárt katona életébe és érzéseibe. A katonadalok, indulók, a romantikus zeneművészet remekei mellett, a korszak magyar lírájának néhány kiemelkedő jelentőségű műve is hallható lesz.

A gálaműsor megtekintése ingyenes. Az előzetes jelentkezését október 10-ig várják az alábbi elérhetőségek egyikén. HM-szám: 26 157, mobil: 06 30 690 9145 vagy 06 30 690 914, e-mail: [email protected]

További információ a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ honlapján.