Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Győzd le önmagad!

Szöveg: I. T. |  2014. október 9. 15:20

Október első hétvégéjén több alkalom is adódott a sportokat és a kihívást kedvelőknek Budapesten.

„Győzd le önmagad!" – ez volt a jelmondata az október 4-én, szombaton délelőtt a Pólus Center területén és a Szilas-patak part mentén megrendezett „Fighters’ run" elnevezésű, akadályokkal nehezített terepfutó versenynek, melyet immár negyedik éve rendeznek meg a kihívást kedvelőinek. A versenyről nem maradhattak le az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) munkatársai sem. Palánkok, rámpák, mocsaras-vizes árkok, szögesdrótpályák és még jó néhány meglepetés várta a kalandos, kihívást kedvelő versenyzőket 3 és 6 kilométeres távon. Ezen a versenyen nem a gyorsaság és nem csupán az akadályok legyőzése volt a cél, hanem inkább a bajtársiasság, a kitartás és az akaraterő, amely felejthetetlen élményt nyújtott Haulikné Varga Szilvia zászlósnak és Szabó Krisztina közalkalmazottnak, akik együtt, vállvetve teljesítették a nem mindennapi akadályverseny 3 kilométeres távját.

1595980507

Október 5-én, immár 22. alkalommal rendezték meg a NATO-futást, amellyel az 1848-49-es szabadságharc aradi vértanúira és gróf Batthyány Lajosra emlékeztek. A Budapest Futófesztivál keretében megrendezett „NATO Partnership Running Festival"-t idén is a Budapesti Atlétikai Szövetség szervezte.
A vasárnapi futóversenyen több százan rajtoltak el a budapesti Vérmezőtől a Lánchídon át egészen az ’56-osok teréig a 10 kilométeres távon, de lehetett nevezni 10 kilométeres váltófutásra, 4 kilométeres városligeti futásra és ugyanezen a távon gyaloglásra, sőt még 6,5 kilométeres történelmi váltófutásra is volt lehetőség.

A 10 kilométeres távon a Magyar Honvédség állományából rengetegen neveztek, jöttek Székesfehérvárról, Veszprémből, Debrecenből, Szolnokról, Budapestről és szép számmal érkeztek más helyőrségekből is. A debreceni helyőrségben szolgáló katonák például alakzatban, egyenruhában, fegyverrel és repeszálló mellényben teljesítették a távot.

1595980507

A futófesztiválról idén sem maradhattak le az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) futói sem: Tóth Csaba alezredes, Gyuga Zoltán százados, Horváth Tamás százados, Ifju Tímea főhadnagy és Csehi Attila törzszászlós tették próbára magukat a 10 kilométeres és a 4 kilométeres távon.

Tóth Csaba alezredes, a székesfehérvári 3. Katonai Igazgatási Központ parancsnoka rengeteg sporteseményen vett részt már az idén. Elmondta, hogy a NATO futás a 16. verseny, amelyen megmérette magát, de például többször teljesítette már a maratoni, 42 kilométeres távot.

1595980508

Az idén három középtávú triatlon versenyen vett már részt, átúszta a Balatont, kétszer körbefutotta a Velencei tavat, öt félmaratoni, 21 kilométeres távon van túl és pár ezer kilométert is leúszott már, valamint több száz kilométert tekert biciklijével…

Tóth alezredes kiemelte, hogy a következő verseny, amelyre már régóta készül és nevezett, az a 29. SPAR Budapest Maraton, amelyet október 11-én rendeznek meg.
Izgatottan hozzátette, hogy igazából a legnagyobb álma, hogy a 2015-ben megrendezendő „Ironman" versenyen indulhasson majd Nagyatádon.

1595980508

Fotó: a szerző felvételei

Címkéksport