Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folytatódik a Honvéd Kadét Program Abonyban

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. november 28. 19:14

Az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskolával írt alá együttműködési megállapodást a napokban dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka.

1596041776

A programban már négy éve részt vevő iskola újabb két évre kötelezte el magát a Honvéd Kadét Program mellett. Az intézmény fenntartójaként a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Ceglédi Tankerülete részéről Fodor Gábor tankerületi igazgató írta alá a megállapodást. Az abonyi iskola vezetői négy év tapasztalatainak birtokában döntöttek a közös munka folytatása mellett. Ez egyértelmű bizonyíték a kadétprogramban rejlő értékekre, és elismerés mindazoknak, akik ezen értékek megteremtésén és közvetítésén dolgoztak, dolgoznak.

Dr. Koller József dandártábornok hangsúlyozta: a közös cél olyan képzés létrehozása, amely a 21. század követelményeinek megfelel, amelyben egyrészről benne van a múlt hagyományainak tisztelete, másrészről pedig olyan képességeket foglal magában, amelyek lehetővé teszik a tanulók későbbi boldogulását az életben. A honvédelem nemzeti ügy, amely a társadalom minden tagját érinti. Ki más tudná az ehhez szükséges rugalmasságot, a bajtársiasságot, az egymásért történő felelősségvállalást a mai fiataloknak hatékonyabban közvetíteni, mint az iskolák, a velük nap mint nap foglalkozó tanárok? – fogalmazott a tábornok.

1596041776

Kavecsánszkiné Pál Erika már eredményekről számolhatott be, hiszen diákjaik idén sikeres érettségi vizsgákat tehettek a katonai alapismeretek tantárgyból. Kiemelte: a követelményeket a lányok és a fiúk hasonló színvonalon teljesítették. Hozzátette, hogy idén már az iskola tanulóinak ötöde választotta a katonai alapismereteket.

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison Mádi Lajos alezredes fogja össze a Honvéd Kadét Programmal kapcsolatos feladatokat, és aktívan segíti a képzésben részt vevők felkészítését.

1596041777

Fotó: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis