Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén ismét Military Fesztivál

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. június 2. 15:24

Második alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Harcászati és Military Fesztivált, ezúttal a csemői Tamás Tanyán június 5-7 között.  A rengeteg érdekességet tartogató rendezvény fővédnöke Hende Csaba honvédelmi miniszter és Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke.

Budapesttől negyven percre az ország közepén rendezik meg a szórakoztató és minden korosztály igényét kielégítő military szabadidő sportrendezvényt. A tavalyi évben tizenötezer látogatót vonzó fesztivál idén sem hagy senkit unatkozni. A szervezők a második világháború befejezésének hetvenedik évfordulója alkalmából és a magyar honvédelem napja tiszteletére military gyermeknappal egybekötött látványos, új elemekkel teletűzdelt hagyományőrző katonai parádéval készül.

A parádén ismét bemutatkozik az ezer év magyar hadviselése, és persze nem maradnak el a különböző sport és szórakoztató programok sem.
A katonai hagyományőrző alakulatok mellett a híradós század, és a műszaki, logisztikai és ellátó ezred feladatait is megismerhetik a fialtok.

A kilátogatók mindezek mellett részesei lehetnek egy színházi fegyverekkel, pirotechnikával és légi támogatással történő második világháborús gépesített harcászati bemutatónak, amely magyar, orosz, német és amerikai erők bevetésével történik.

A háromnapos rendezvényt különböző koncertek színesítik: többek között fellép a Balkan Fanatik is.