Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

IronMan – harmadszor

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. augusztus 11. 17:16

Enyedi Attila alezredes, a Honvéd Vezérkar Hadműveleti Csoportfőnökségének munkatársa immár a harmadik alkalommal teljesítette a nagyatádi ExtremeMan névre hallgató, de mindenki által IronMan-ként ismert hosszútávú triatlon versenyt. 2013 és 2014 után idén vágott neki újra a megmérettetésnek; tavaly missziós szolgálata miatt nem tudott indulni.

1596018016
3,8 kilométer úszás, 180 kilométer kerékpározás és 42 kilométer futás – ez várt azokra, akik neveztek a Nagyatádon immáron huszonhetedik éve minden esztendőben megrendezett ExtremeMan elnevezésű hosszútávú triatlon versenyre. A startpisztoly július utolsó szombatján dördült el.

„Aki korábban vett már részt hasonló versenyen, az tudja, hogy az ember ilyenkor elsősorban nem másokkal, hanem saját magával versenyez, illetve próbálgatja saját határait, korlátait. Az első induláskor, 2013-ban, több mint 14 órás idővel értem célba, ami után eldöntöttem, hogy a következő alkalommal ennél jobb eredményt szeretnék elérni. Vágyam egy évvel később meg is valósult, hiszen akkor 13 óra 17 perces eredménnyel fejeztem be az IronMan-t" – mondta az alezredes, aki a 2016-os versenyre a felkészülést még márciusban kezdte meg. Mégpedig azzal a céllal, hogy idén 13 óra alatt szeretné teljesíteni a távot.

Ez sikerült is neki. 12 óra 36 perc 47 másodperc – ennyit mutatott az időjelző, amikor a harmadik versenyszám, a maratoni táv lefutása után átlépett a célvonalon. Mint elárulta: ez még saját maga számára is meglepő volt, nem számított ilyen jó eredményre.

„A beérkezés után, némi »kieresztést« követően már azon gondolkodik az ember, hogy vajon hány percet »hagyott« benn és mennyivel tudna gyorsabb lenni a következő versenyen. Nincs ez másképp velem sem, tehát biztosan nem ez volt az utolsó alkalom, hogy rajthoz álltam" – mondta. 

Címkéksport