Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megérkezett a Mikulás!

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. december 6. 15:27

Az elmúlt napokban több laktanyában is rendeztek Mikulás-ünnepségeket – a gyerekek legnagyobb örömére. (Frissítve : december 7.  16 óra 54 perckor.)

Veszprém. Ha hinni lehet a városi pletykáknak, akkor az „igazi" Mikulás az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (MH LVIK) és az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Toborzó- és Érdekvédelmi Központ állományának közös ünnepségén vett részt, december 5-én.

1595946015

Az Iciri-Piciri együttes segítéségével 73 kisebb és nagyobb gyermek várta énekszóval és mosolygós türelmetlenséggel a Mikulást, akinek úgy látszik, állandó belépője lehet a laktanyába, mert késés nélkül érkezett.
Hamar elfogytak a Mikulás-csomagok az alkalmi „szánkóról", és külön öröm, hogy az alakulatnál nemcsak saját katonagyerekeikre gondoltak, hanem másokra is. A Mikulás-ünnepségen ugyanis különféle játékokat gyűjtöttek a veszprémi állami gondozott gyerekeknek, amelyeket karácsony előtt, december 21-én kapnak majd meg.

A Mikulás szánkójának telepakolásában a Honvédszakszervezet is segített.

Pápa. December első napján, a helyőrségi művelődési otthonban rendezték meg az MH Pápa Bázisrepülőtér, a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) és a NATO Nehéz Légiszállító Igazgatóság Programiroda (NAMPO)és a Boeing cég helyi képviselete által szervezett Mikulás-ünnepséget.

Az ünnepre való készülődés jegyében a gyerekek – a pedagógusok és önkéntes segítők közreműködésével – apró karácsonyi ajándékokat készítettek, melyeket természetesen haza is vihettek. Az elkészített hóemberek, angyalkák, karácsonyfák egy része dobozba került. Szorgoskodás közben volt lehetőség ólomból katonát és egyéb más apróságot is is önteni, illetve népszerű volt az arcfestő is, ahol bárki kedvére válhatott pókemberré vagy hercegnővé.

1595946016

Aztán természetesen megérkezett a  Mikulás is: kicsik és nagyok együtt énekeltek, szavaltak a nagy szakállúnak, sőt azt is megígérték, hogy jövőre még szófogadóbbak lesznek.

December 13–16. között a bázisrepülőtér képviselteti magát az adventi vásáron, ahol külföldi és magyar katonák ünnepi műsorral lépnek fel a város színpadán. A változatos program mellett egy faházikóban a gyerekek által elkészített kis ajándékok azokra várnak majd, akik hozzájárulnak a városi mentőszolgálat számára kezdeményezett adománygyűjtéshez.

A pápai általános iskolások között a szervezők rajzpályázatot hirdettek, melynek témája a mentősök karácsonya. A pályázatok képeslap nagyságú egyéni alkotások, melyeket szintén az adományozók részére ajánlanak fel.

Budapest. A HM PRKF Honvéd Kulturális Központba több mint ötszáz gyereket vártak a Mikulás-ünnepségre a szervezők. A folyamatosan érkező vendégeket a Palota Zenekar karácsonyi muzsikával fogadta. A gyerekek egyebek mellett mesefilmet nézhettek, illetve különféle játékokban is részt vehettek; a legnagyobb sikert az arcfestők aratták…

A színházteremben eközben a Mentsük meg a Mikulást!  című gyerekdarabot adta elő a Görbetükör Színi Társulat. A gyerekek részesei lehettek a Mikulás kalandos megmentésének, aki hálából a színpadon mindenkit egy-egy édességekkel teli csomaggal jutalmazott meg.

1595946016

Székesfehérvár. Mikulás-ünnepségre várták Székesfehérváron a helyőrségben dolgozó katonacsaládok gyermekeit az MH Összhaderőnemi Parancsnokság rendezvénytermébe.
A parancsnokság humánszolgálatának szervezésében, a Honvédszakszervezet helyi alapszervezeteinek támogatásával igazán hangulatos estét töltöttek el együtt a családok. A programok között szerepelt kézműves-foglalkozás, valamint játszó- és mesesarok is.

A Szabadszínház előadásában, Lázár Zsófia Téli mese című mesejátéka tette még emlékezetesebbé az estét, amelynek végén megérkezett a várva várt Mikulás.
A közel 120 gyermek mosollyal az arcán köszöntötte a piros ruhás, ősz szakállú bácsit. Az ölébe ültek, verseket, titkokat, vágyakat mondtak el a lurkók a Mikulásnak, aki természetesen mindenkinek hozott valamit a puttonyában, és mindenkihez volt pár jó szava.

1595946016
 
Debrecen. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál dolgozók gyerekei és családtagjai vehették birtokba a debreceni Titanic játszóházat december 5-én. Idén itt adta át az ajándékcsomagokat a Mikulás.
Az önfeledt játékot az ősz szakállú és két krampuszának érkezése szakította meg. A Mikulás mindenkit megszólított, s azt is elmondta, ki hogyan viselkedett, miben tűnt ki ebben az évben a bölcsődében, óvodában, iskolában, ki mennyire osztozott a szülőkkel a házimunkában.

„Idén is két csoportban tartottuk meg az ünnepséget, hiszen több mint kétszáz gyerek és családtagjaik vettek részt a rendezvényen" – mondta el Déginé Bulyáki Edit, a Humánszolgáltató és Családtámogató Iroda vezetője. 

1595946016

„Jó volt látni, ahogyan a rendezvényeinket, nyári táborainkat látogató gyerekek megörültek egymásnak, s azt is sikerként könyvelhetjük el, hogy már a családtagok is ismerősként köszöntik egymást az általunk szervezett programokon" – tette hozzá az irodavezető.

Szolnok. A Tisza-parti városban, az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljnál még Mikulás is különleges volt. A télapó két „Különleges krampusszal" együtt látogatott meg néhány  iskolát, óvodát és bölcsődét – a gyermekek nagy örömére.
Minden gyerkőc tátott szájjal, ugyanakkor nagy-nagy örömmel és kíváncsisággal fogadta a nem mindennapi Mikulást és társait.

Nagy meglepetést jelentett a krampuszok számára, hogy a kis csöppségek egy idő után nagyobb szeretetet és érdeklődést tanúsítottak irántuk, mint a Mikulás iránt. A menet legmeghatóbb pillanata az volt, amikor a Munkácsy úti óvodánál több mint százötven gyerkőcből álló „sereg" énekelte el a télapónak a Hull a pelyhes című dalt.

1595946017

Veszprém. Az MH 54. Veszprém Radarezrednél hagyományőrző jelleggel idén is rendeztek mikulás ünnepséget az alakulatnál szolgálók gyermekeinek. A Kossuth-laktanya étkezdéjében a gyerkőcöknek lehetőségük volt az alakulat által biztosított kézműves, játszóház , illetve táncház foglalkozásokon részt venni, de a legnagyobb attrakció természetesen a Mikulás érkezése volt.

A Nagyszakállú ajándékokkal teli zsákkal érkezett a laktanyába, ahol a közel száz gyermek énekekkel és versekkel fogadta őt. A Mikulás-ünnepségest az alakulat a Honvédszakszervezettel karöltve rendezte meg.

1595946017

Szentendre. December 6-án az MH Altiszti Akadémia dolgozóinak gyerekei is találkozhattak a Mikulással. Az alakulat humánszolgálata és a dolgozók összefogásának eredményeként megszervezett családias hangulatú ünnepség után a gyerekek rajzolhattak, origamizhattak és karácsonyfadíszt készíthettek.

A konyha dolgozói pedig friss pogácsával és meleg teával kedveskedtek a résztvevőknek

1595946017

Kecskemét. Gyerekek szállták meg december 7-én, pénteken délelőtt a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázist. Kilenc óra körül kezdtek gyülekezni a legénységi étkezdében, majszolták a pogácsákat, itták a teát, hóembert építettek, táncoltak, énekeltek, megnéztek egy mesejátékot, aztán megérkezett a Mikulás is.

Sokan dolgoztak azon, hogy ez a délelőtt ilyen remekül sikerüljön. Többek közt az alegységek vezénylőzászlósai, a humán részleg munkatársai és a logisztikai zászlóalj katonái feleltek a gyerekek önfeledt szórakozásáért.

Bezsenyi Tamás zászlós, a bázis vezénylőzászlósa a honvedelem.hu-nak elmondta: a Honvédszakszervezet helyi alapszervezete pedig anyagilag is támogatta a rendezvényt. A közelmúltban ugyanis ismét megrendezték az „Összefogás éjszakáját", amelynek teljes bevételét jótékonysági célra fordították. A „Katonák a katonacsaládokért" gondolat jegyében meghirdetett jótékonysági bál belépőinek és támogató jegyeinek az árát a szakszervezet Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány számlájára fizették be, s ebből az összegből nemcsak a Mikulás ünnepséget támogatták, de Kilián Nándor dandártábornok, a bázis parancsnoka öt rászoruló család részére is át tudott adni 100-100 ezer forintot.

1595946017

Fotó: Kálmánfi Gábor, Soproniné Szabó Éva zászlós, Máténé Aranykovács Andrea, Marics Ildikó százados, Révészné dr. Markovics Zita hadnagy, MH 34. BLKMZ, Fazekas Katalin törzsőrmester, Duruczné Téglás Dóra főhadnagy, Galambos Sándor