Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Múzeumok Őszi Fesztiválja – a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban is

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. szeptember 29. 13:37

Nyolcadik alkalommal is sokszínű, minden korosztály érdeklődésére számot tartó programokkal közeledik a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat. A 2013-as rendezvénysorozat fő üzenete: a múzeum legyen mindenkié! A programokból a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum is kiveszi a részét, a budai Várban közel egy hónapon át, szeptember 30-tól október 27-ig tart a fesztivál.

A szervezők – idomulva a rendezvénysorozat hangulatához – szeretnék a 21. századi embere számára is kézzelfoghatóvá, megélhetővé tenni a múzeumok világát. Így az érdeklődők olyan, a megszokottól eltérő, interaktív programokkal találkozhatnak idén, mint a „Csak itt, csak most – a pincétől a padlásig"  elnevezésű múzeumi séta, amely során az egész épületet be lehet majd barangolni, a pincében található restaurátor műhelyektől kezdve, az emeleti kiállítótereken át egészen a padláson berendezett szoborgalériáig.

1595960715

A „Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk és fedezd fel! Kulturális tereink másként" program keretében pedig csaknem az egész budai vár területét be lehet majd járni, megszemlélve az évszázadok hagyatékát, valamint a magyar hadtörténelem kiemelkedő jelentőségű emlékhelyeit.

„A lámpás én vagyok" – Tanárok éjszakája című program lehetőséget biztosít arra, hogy a pedagógusok a múzeumi kiállításokat kicsit másként is megismerhessék, betekintsenek a színfalak mögé.

A rendezvénysorozat részletes programja a csatolt plakáton tekinthető meg!

Dokumentumok