Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Önkéntes Mikulások

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2017. december 11. 8:02

Egyenruhás segítői akadtak a nagykarácsonyi Mikulásházban a Mikulásnak december 9-én – igaz, ők nem a rendszeresített piros-fehér színkombinációban pompáztak…

Mikulásház, Mikulás-csomag, állatsimogató, életkert, lappföldi útvesztő, csere-bere ládikák, kézműves-foglalkozás, és – idén először – játszóház: ez várja 1995 óta decemberben azokat, akik ellátogatnak Nagykarácsony község Mikulásházába. Ó, és persze ki ne felejtsük „Őfehérszakállúságát", azaz a Mikulást személyesen!

1596042340

A különleges ház szinte évről évre bővül néhány újdonsággal – 2017-ben például december 9-e kifejezetten a katonacsaládok napja volt. Müller Miklós, Nagykarácsony polgármestere ugyanis immár önkéntes területvédelmi tartalékos katona, és néhány társával úgy gondolták: ezen a napon különleges ajándékkal kedveskednek a katonacsaládoknak. Ötven fő teljesen ingyenesen látogathatta meg a Mikulásházat, és minden további, a honvédséghez kötődő dolgozó vagy családtag húsz százalék kedvezményt kapott a belépőjegy árából.

1596042340

„Szerencsére nagyon sokan éltek ezzel a lehetőséggel. Mindenképpen szeretnénk megmutatni magunkat a társadalomnak, és ilyen módon is szeretnénk népszerűsíteni az önkéntes tartalékos rendszert. A Mikulásház szerencsére minden évben egyre tovább tart nyitva. Aki még nem járt nálunk, az sem maradt le semmiről: egészen december 22-éig várjuk látogatóinkat" – válaszolta kérdésünkre Müller Miklós.

1596042340

Fotó: a szerző felvételei