Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szecsői Futónap

Szöveg: Szilágyi György őrnagy |  2014. október 1. 20:27

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Szecsői Futónapot az egykori tápiószecsői helyőrségi klubban és környékén szeptember utolsó vasárnapján. A versenyzők tíz egyéni és öt csapatfutamban mérhették össze tudásukat.

1595979937

Az MH Anyagellátó Raktárbázis Bázisparancsnokság (Tápiószecső), valamint több régi nyugállományú katona is évek óta segítséget nyújt a Tápiómenti Tömegsport Alapítvány rendezvényéhez.

Az ünnepélyes megnyitót követően az első programként Tápiószecső 750 éves évfordulója alkalmából a szimbolikus 750 méteres távot teljesítették közösen a résztvevők. Ezután az akadályozottsággal élők futása, a különböző gyermekkorosztályos futamok, majd a 3,4 kilométeres futam rajtolt. Délután indult a tízezer méteres futam, melynek útvonalát immár hagyományosan egy két és fél kilométeres pályán jelölték ki − ezt kellett négyszer lefutni. Idén a futók körönként egy 800 méteres szakaszon a helyi laktanya területén belül is futottak − mintegy tisztelegve az egykori alakulat 60. évfordulója alkalmából.

1595979937

Ez utóbbi versenyszámra 83 induló nevezett, közöttük Metzger András hadnagy (hadi gyakorlóöltözetben), Vass Gergő hadnagy és Reiner János szerződéses szakaszvezető a tápiószecsői, valamint Csajági László zászlós a pusztavacsi bázisparancsnokság állományából, akik az erős középmezőnyben végezve teljesítették a távot.

1595979937