Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szolnokról Afganisztánba

Szöveg: Kelemen Ilona |  2020. május 17. 19:37

Véget ért az Afganisztánba készülők számára tartott közel egyhetes célfelkészítés Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban.

1596079326

A május 11-én kezdődött NATO Resolute Support Mission művelet missziós törzstiszti célfelkészítése a megszokottól eltérő módon, vegyes képzési rendszerben, a távoktatási lehetőségek alkalmazásával valósult meg. Számos – a központ által felkért – előadó Skype webináriumi előadáson adta át ismereteit a felkészülők részére.

A kiképzés során az egyéni beosztásba tervezett katonák tudása misszió-orientált, hadszíntér-specifikus ismeretekkel bővült. Ezeknek részeként számos területet érintettek – például az adott régió katonaföldrajzát, a területen gyakorolt vallásokkal kapcsolatos, valamint a kulturális különbségek ismereteit, illetve a műveleti területen előforduló esetleges kockázatok és veszélyek kezelését.

1596079326

A felkészülők a hadszíntéri, illetve a katonai biztonsági ismereteik bővítése mellett, a műveleti területen történő médiakezelésről és a közösségi média használatáról is hasznos információkat kaptak, valamint pénzügyi, biztosítási és vámtájékoztatón vettek részt. A képzés során találkoztak a hadszíntéren korábban azonos beosztásban szolgálatot teljesítőkkel is, akik a várható feladatokról naprakész információkkal rendelkeznek.

A felkészítés sikeres teljesítését igazoló oklevelet a résztvevők elektronikus formában és úton kapták kézhez a tanfolyam zárását követően.

1596079327