Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Téli sikerek a Kratochvilban

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. február 21. 9:21

Rendkívül eredményesen kezdődött a 2017-es év a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium számára. A növendékek több sportversenyen is szép sikereket értek el, emellett az első félév tanulmányi átlaga meghaladta az eddigi évek eredményeit: az iskola tanulóinak fele 4-es feletti átlaggal zárta a félévet. 

1596027934

A sporteredményeket tekintve az iskola növendékei január végén sikeresen teljesítették a XVII. Doni Emléktúra hajdúsági szakaszát. A február közepén megrendezett Brassai Toldi Kondi Kupán – ami Hajdú-Bihar megye egyik legrangosabb kondiversenye – az ötfős iskolai csapatok medicinlabda-dobásban, guggolva emelésben, fekvenyomásban, húzódzkodásban és tárcsacipelésben mérték össze tudásukat.
A honvéd középiskola csapata – Kalapos Ferenc, Csernák Martin Dániel, Dévai Botond, Pocsai Péter és Gajdos Marcell – a tavalyi második helyezést követően idén megnyerte a versenyt. Sőt, Kalapos Ferenc 12. évfolyamos növendék egyéni összetettben első helyezést ért el, valamint több versenyszámban is különdíjat kapott.

1596027935

„Nagyon büszke vagyok a növendékekre. A honvéd középiskola országos hírének megfelelően versenyeztek. A maximumot hozták ki magukból. A legnagyobb elismerés mégis az volt, amikor a többi iskola csapata is elismerően bólintott és gratulált a Kratochvilosok emberfeletti teljesítményéhez és eredményéhez" – mondta Berkecz Gábor, az iskola igazgatója.

Kalapos Ferenc, a torna egyéni összetett bajnoka szerint: „Nem kellett külön készülnünk, mivel évek óta napjaink szerves része a testmozgás, az edzés. A gyakorlatok rendkívül nehezek voltak, minden izomcsoportot megdolgoztattak és a rövid pihenőidő miatt mindenkinek a maximumot kellett magából kihoznia. De mi ilyenek vagyunk! Ezt tanultuk az iskolától, arra nevelnek bennünket, hogy sohase adjuk fel!"

1596027935

A sikeres kondiverseny mellett a honvéd középiskola növendéke, Jako Richárd bejutott az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elektronikai technikus középdöntőjébe. Teljesítményét dicséri, hogy országosan 116 jelentkező közül mindössze 11-en kerültek be a középdöntő mezőnyébe. A Tiszántúlról pedig csupán két iskola (Békéscsaba, Nyíregyháza) tanulója ért el hasonló eredményt.

1596027935

A megyei diákolimpia döntőjében az intézmény fiúcsapata 4×50 méteres gyorsúszásban bejutott az országos döntőbe.
Az iskola számára rendkívül sikeres hét egy egyéni első és harmadik helyezéssel zárult. Bozsányi Ferenc 9. évfolyamos növendék a Debreceni Grappling Bajnokságon NoGi Grappling ifjúsági 75 kilogramm kategóriában első helyezést ért el. Steványik Benedek Koppány pedig a II. Tirpák Cross versenyen U18 fiú, összetett 3. helyen végzett.

1596027935


Fotó: Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium