Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új gépek a dandár konditermében

Szöveg: Szűcs László |  2013. május 10. 16:28

Új lehetőséggel gazdagodik a dandár. A korábbinál mindenkinek több lehetősége lesz arra, hogy megőrizhesse, illetve növelhesse fizikai állóképességét – hangsúlyozta Hende Csaba Tatán, május 10-én.

1595953859

A honvédelmi miniszter az MH 25. Klapka György Lövészdandár felújított kondicionálótermét és

-gépeit adta át a katonáknak ünnepélyes keretek között.

„Kívánom a dandár minden katonájának, hogy bátran, önmagát nem kímélve vegye igénybe ezt az új lehetőséget és készüljön fel azokra a kihívásokra, amelyek részben idehaza, részben a misszióban érik és érni fogják" – mondta Hende Csaba, majd Czunyiné dr. Bertalan Judittal, Komárom-Esztergom megye kormánymegbízottjával átvágták a nemzeti színű szalagot, átadva ezzel a konditermet a dandár és katonái számára.

1595953859

Róth Balázs százados, az alakulat testnevelő tisztje az ünnepséget követően a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: az alakulat a Tatai Edzőtábortól vásárolta meg az ott lecserélt, de még nagyon jó állapotban lévő kondicionálógépeket. A vásárlásban Hende Csaba is segített, aki miniszteri keretéből biztosított pénzt az alakulat számára.

„Ezeken a gépeken tavaly még magyar olimpikonok készültek a londoni olimpiára" – mondta a százados, akitől megtudtuk azt is, hogy a jelenlegi kondicionálóterembe csak a megvásárolt gépek egy részét tudták elhelyezni, jelenleg ugyanis felújítás alatt áll az az épület, amelyben minden gépet egyszerre tudnak majd használni a dandár katonái.

1595953859

Fotó: a szerző felvételei